Skip to navigation Skip to main content

Twee nieuwe skiliften in Livigno

Nadat in december 2017 de nieuwe Carosello 3000 gondel in Livigno werd geopend, heeft de Italiaanse wintersportplaats opnieuw twee nieuwe liften gebouwd. Op de Mottolino Fun Mountain zijn een nieuwe stoeltjeslift en een verbindingslift gerealiseerd. Ook is er sinds dit seizoen een shuttle service tussen de twee skigebieden in Livigno. In dit weblog lees je meer over de nieuwe liften en voorzieningen in Livigno.

Kindvriendelijke Yepi stoeltjeslift

Op 21 december is in skigebied Mottolino de nieuwe 6-persoons Yepi stoeltjeslift in gebruik genomen. Deze kindvriendelijke lift beschikt over een extra beschermstang en lopende band die zich automatisch in hoogte aanpast om in- en uitstappen te vergemakkelijken voor de kleinste wintersportertjes. De Yepi lift zorgt voor een betere verbinding tussen de Passo Eira (2210 m), waar zich een kinderland bevindt, en het bergstation van de Mottolino gondel. De tweede nieuwe lift, de ‘Easy lift’, is een verbindingslift (pannenkoek) tussen de gondel en de Trepalle stoeltjeslift. Op deze locatie bevindt zich een veelgebruikte oefenweide door de skischool.

Cijfers & feiten van de nieuwe Yepi stoeltjeslift in Livigno

Bergstation: Passo Eira Lengte: 1098 m
Hoogte bergstation: 2401 m Hoogteverschil: 187 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: c.a. 04:00 min
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2000 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Livigno

Yepi stoeltjeslift in Livigno

De nieuwe Yepi stoeltjeslift (Foto: © Mottolino Spa)

Ski-link service tussen Mottolino en Corsello 3000

Een skiverbinding tussen de beide skibergen in Livigno is nog niet gerealiseerd. Wel is er vanaf dit seizoen de Ski-link service. Een shuttleverbinding, waarmee je snel en efficiënt van het ene skigebied naar de andere kunt. De noordlijn verbindt het Mottolino skigebied met de Valandrea stoeltjesliften, de zuidlijn brengt je van Carosello 3000 naar de Teola-Pianoni Bassi stoeltjesliften. De busjes rijden om de tien minuten van 9:30 tot 16:00 uur.

Ook nieuw in 2018/2019:

  • Funslope The Beach: met een lengte van 1600 meter is dit de langste funslope van de wereld. Toegankelijk voor jong en oud en hoewel je in de sneeuw bent, waan je je in tropische sferen door de palmbomen, kokosnoten en surfboards.
  • Langlaufen in de avond: de langlaufloipe van 5 km is iedere avond verlicht en geopend tot 22:00 uur.

Carosello 3000 gondel

Vorige winter was het groot nieuws dat de Carosello 3000 gondel opende. De lift werd in recordtempo aangelegd. In slechts 206 werkdagen werd er gewerkt aan de lift tussen het dorp op 1816 meter en het bergstation op 2749 meter. Lokale bouwbedrijven en grote internationale liftbedrijven hebben tijdens een korte periode intensief samengewerkt. Omdat Livigno maar een korte zomer kent, moest er ook tijdens de avonduren en weekenden doorgewerkt worden. In de onderstaande documentaire ‘The stone of 3000’ krijg je goed mee dat er destijds bergen aan werk zijn verzet in Livigno.

Moderne 10-persoons cabines

Door de nieuwe lift doe je er voortaan slechts 10 minuten (incl. middenstation) over om op 2749 meter te komen. De lift legt 6 meter per seconde af en aan de 54 mm dikke kabel hangen 68 10-persoons gondels. In het kader van de nieuwe lift heeft men ook enkele pistes moeten verleggen en zijn er nieuwe kunstsneeuwinstallaties geplaatst. Op 16 december 2017 is de nieuwe Carosello 3000 gondel in Livigno in gebruik genomen. Aangezien men toen in Livigno toch al druk bezig was, werd ook het logo en de website van Carosello 3000 vernieuwd.

Freerider met op de achtergrond de Carosello 3000 gondel

De Carosello 3000 gondel is december 2017 in gebruik genomen (Foto: © Carosello 3000 Livigno)

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.