3 januari 2019 door Thijs in 'Nieuws''

De gehele kerstvakantie kan er al prima geskied worden in Winterberg. Het overgrote deel van het piste-aanbod is geopend en er ligt zo 35 centimeter sneeuw. Toch zag het er allemaal wat minder winters uit, vanwege het feit dat het omringende landschap groen was. Daar is afgelopen nacht verandering in gekomen. Er viel verse sneeuw en de sneeuwkanonnen hebben hun werk ook weer gedaan.

Prima pistecondities in Winterberg

Wie tot het einde van de kerstvakantie heeft gewacht om naar Winterberg te gaan heeft geluk. Momenteel liggen de pistes er prima bij en door de lage temperaturen blijft dit de komende dagen het geval. Tijdens het weekend gaat het kwik helaas even omhoog, maar vanaf maandag lijkt de winter in Winterberg weer terug te keren. Er is iedere dag kans op een paar centimetertjes verse sneeuw en de sneeuwkanonnen kunnen blijven draaien. Hiermee zijn we ervan verzekerd dat de pistes in Winterberg de komende periode in conditie kunnen worden gehouden.

Büre-Herrloh

Büre-Herrloh

Quick Jet Bergstation

Quick Jet Bergstation

Quick Jet Talstation

Quick Jet Talstation

Poppenberg

Poppenberg

Brembergkopf

Brembergkopf

40 geopende liften in het Sauerland

Ook in de andere skigebieden van het Sauerland worden steeds meer liften en pistes geopend. De lage temperaturen maken het mogelijk dat er veel sneeuw geproduceerd kan worden. Tijdens het laatste vakantieweekeinde moet dit resulteren in 40 geopende liften. Langlaufers moeten helaas nog even in de wachtkamer. Het gebrek aan natuursneeuw maakt het niet mogelijk om de loipes te sporen.

Usseln

Usseln

Snow World Züschen

Snow World Züschen

Skigebied Ruhrquelle

Skigebied Ruhrquelle

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.