12 oktober 2011 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Voor wintersporters die willen skiën in Italië maar niet te lang in de auto willen zitten is het relatief onbekende Valle d’Aosta de ideale oplossing. De afstand tussen Amsterdam en deze regio is zo’n 1000 km. In een kleine tien uur, is het mogelijk op de latten te staan in dit skigebied aan de zonnige kant van de Alpen. En door de hoge ligging is sneeuw geen probleem. Tot ver in het voorjaar kan tot wel 3000 meter hoogte geskied worden!

Onbegrensd skiën op strak geprepareerde pistes.

Keuze genoeg

Valle d’Aosta heeft in het totaal 23 verschillende skigebieden variërend in grote. Vijf van deze gebieden zijn het meest in trek onder Nederlandse wintersporters. Wie wil skiën op de flanken van de Mont Blanc moet naar Courmayeur. Dit is een charmante winterbestemming met een levendig centrum met veel gezellige winkeltjes, restaurants en après-ski in stijl. Voor de wintersporters die toch niet helemaal afscheid kunnen nemen van Frankrijk is skiën in La Thuile de ideale oplossing. Het Italiaanse La Thuile en het Franse La Rosiere vormen samen skigebied Espace San Bernardo met ruim 160 km aan pistes, met aan de Italiaanse kant een fenomenaal uitzicht op het Mont Blanc massief.

Italiaanse charme

Het skigebied Pila gelegen boven Aosta, de hoofdstad van de regio, is ideaal voor wintersporters die het skiën graag combineren met stadse activiteiten. Vanuit de stad vertrekt een gondel die je binnen no time op de pistes van Pila afzet, maar je net zo snel weer naar beneden brengt om te shoppen in Italiaanse boetiekjes. Het bekendste skigebied van Valle d’Aosta ligt bij skidorp Breuil-Cervinia waar je skiet op de flanken van de Monte Cervino, bij ons beter bekend als de Matterhorn. Dit gebied is grensoverschrijdend met Zermatt in Zwitserland en is met recht één van de mooiste plekken van de Italiaanse Alpen. Als laatste skigebied is Monterosa Ski een aanrader; prachtige natuur, rust en een authentieke sfeer voeren hier de boventoon. Voor off-piste skiërs zijn de mogelijkheden hier onbegrensd.

De droom van iedere freerider: heli-skiën.

Off-piste skiën

Waar Valle d’Aosta voor de traditionele skiërs een verademing is, kan het juist voor de avonturiers en thrillseekers een zeer uitdagende regio zijn. Zo heeft de regio een aantal skigebieden die zich zeer goed lenen voor snowboarders en kan er in vele gebieden ook uitstekend off-piste gesnowboard worden. Ook is het in Valle d’Aosta als één van de weinige regio’s in de Alpen toegestaan om te heli skiën. Van januari tot begin mei zet een helikopter de ervaren skiërs af boven op een berg om vervolgens onder begeleiding van een gids off-piste af te dalen. Daarnaast is er een groeiend aantal routes voor toerskiërs in de regio, in sommige gevallen inclusief overnachtingen in een berghut.

Heerlijk ontspannen in een van de thermen.

Valle d’Aosta, meer dan skiën alleen

Wie naar Italie gaat, wil meer dan actief bezig zijn in een mooi berggebied. Wie naar Italië vertrekt – ook voor een wintersportvakantie – verheugd zich op de culinaire verrassingen, de heerlijke cappuccino, de mooie winkeltjes en de sfeervolle plaatsjes. Valle d’Aosta voldoet op alle fronten. Na een dagje actief in de sneeuw, kan er ook gekozen worden voor wat ontspanning in een van thermen in Valle d’Aosta. Op maar een paar km van Courmayeur en La Thuile, met uitzicht op de Mont Blanc, is het Therme di Pre-Saint-Didier te vinden. Een constante temperatuur van 37 graden, vele spa faciliteiten...het ideale recept om de vermoeide spieren tot rust te brengen.

Reis winnen naar Valle d’Aosta?

Speel het "Zoek de verschillen spel" en maak kans op een skireis voor twee personen naar dit indrukwekkende wintersport gebied!

Voor meer informatie over Valle d’Aosta kijk op www.visitaosta.nl.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen