11 oktober 2011 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Snowboarders hebben geen boodschap aan het feit dat een skigebied ‘kindvriendelijk’ of ‘veelzijdig’ is. Loze kreten! Pas als we gaan praten over een uitdagend funpark en spectaculaire poederafdalingen wordt de doorgewinterde snowboarder wakker. Vandaag een aantal bestemmingen die bij snowboarders zeker in de smaak vallen.

Flachau: megagroot terrainpark

Snowboarders vinden in Flachau alles wat hun hartje begeert. Prima pistes, off-piste mogelijkheden, après-ski en… één van de grootste terrainparks in de Alpen. Het Absolut Park op de Shuttleberg hoort met zijn lengte van 1,5 kilometer tot de grootste funparks van Europa. Het afwisselende park bestaat uit vier verschillende sectors: kickerline, railcombo, halfpipe en jibline. Ook niet onbelangrijk, het park ligt de gehele dag in de zon. Natuurlijk is er ook een 100 meter lange halfpipe aanwezig die iedere dag perfect wordt geprepareerd. In het Chill House vinden snowboarders hun eigen hangplek. Compleet met relaxruimte, skatebaan en depot is dit de plek om je dag in het Absolut Park te beginnen en te eindigen.
Week lang boarden in Flachau €388,- inclusief skipas >>

Saas-Fee: 365 dagen snowboardfun

Zowel in de zomer als in de winter is Saas-Fee the place to be voor snowboarders. In de zomer ligt er een uitgebreid funpark klaar met onder meer eer een boardercross, halfpipe en superpipe (met wanden van 5,5 meter hoog!) voor je klaar. Daartussendoor liggen de nodige jumps, rails en kickers. Helaas wordt het snowpark in de winter gesloten aangezien Saas-Fee zich dan meer richt op families. Een funpark in bescheidenere vorm en afwisselende pistes maken van Saas-Fee echter in de winter ook een snowboardbestemming.

Kitzbühel: snowboardbestemming voor ieder niveau

Misschien valt het dorp zelf niet helemaal in de smaak bij snowboarders maar het skigebied voldoet echter wel aan de wensen. Bij verse sneeuw zijn de off-piste mogelijkheden eindeloos en het DC SnowPark is uitdagend genoeg om je een weekje in te vermaken. Voor het betere freeride werk kun je het beste uitwijken naar de Bichlam of Ehrenbach. Hier heb je kans dat je nog verse sporen kunt trekken! Het funpark bij de Hanglalm staat voor freestylers gelijk aan wat de Hahnenkamm voor de gevorderde skiër is. Voor ieder niveau zijn er voldoende obstakels, hierbij moet je denken aan boxes, picknicktafels, rails en metershoge kickers. Als je de overdreven après-ski en de overvolle pistes mijdt dan is Kitzbühel een snowboard bestemming van formaat.

Tignes: perfecte mix tussen freestyle en freeride

Tignes is een off-piste paradijs. De robuuste charme van ongeprepareerd niemandsland spreekt menig boarder tot de verbeelding. De off-piste afdaling van Aiguille Percee naar Tignes Les Brévières (1200m hoogteverschil!) is een aanrader, van uitwijken naar Les Lanches ga je ook geen spijt krijgen. Freestylers zoeken hun heil in het Swatch Snowpark. Hoogtepunten van dit uitgebreide funpark zijn het gigantische Bigairbag en de video-opname. Gedurende je afdaling worden je jumps en tricks vastgelegd die vervolgens beneden op het grote scherm worden afgespeeld. Natuurlijk kun je later op internet ook je run terugkijken. Nog niet zeker van een nieuwe trick? Oefen eerst op de schans waarbij je landt in een groot opblaaskussen.
Comfortabel chalet in Tignes voor €240,- per persoon! >>

Klik hier voor meer snowboardbestemmingen >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.