31 december 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Aan het begin van wintersportseizoen 2018/2019 is de nieuwe Larmachbahn in de Zillertal Arena in gebruik genomen. Afgelopen zomer is de oude stoeltjeslift ontmanteld, waarna er een moderne 6-persoons stoeltjeslift voor in de plaats is gekomen. Voortaan sta je een stuk sneller op de top van de Falschbach in Königsleiten. In dit weblog alles over de Larmachbahn in de Zillertal Arena.

Lift naast de ‘Kippenbar’

De oude 4-persoons stoeltjeslift was in gebruik sinds 1994 en legde slechts 2 meter per seconde af. Deze trage lift lag naast de Larmach-Alm, ook wel de ‘Kippenbar’ genoemd. De nieuwe 6-persoons lift volgt vrijwel hetzelfde traject. Door de komst van de nieuwe Larmachbahn, die 5 meter per seconde aflegt, sta je voortaan in iets meer dan 4 minuten weer bovenop het plateau dat Königsleiten en Gerlos met elkaar verbindt.

Stoelverwarming en weerkap

In tegenstelling tot de oude stoeltjeslift is het nieuwe model een stuk comfortabeler. De lift van Doppelmayr is voorzien van onder andere stoelverwarming en weerkap. Nu is er geen reden meer om de pistes 52 en 52a te mijden, wanneer de omstandigheden te wensen over laten. De nieuwe Larmachbahn werd op 7 december 2018 in gebruik genomen.

Cijfers & feiten van de nieuwe Larmachbahn stoeltjeslift in Königsleiten

Bergstation: Falschbach Lengte: 1157 m
Hoogte bergstation: 2302 m Hoogteverschil: 324 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: c.a. 04:28 min
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal stoeltjes: 66 Plaats: Königsleiten

Meer informatie over de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is met 140 kilometer aan pistes het grootste skigebied van het Zillertal. Het pisteaanbod is veelzijdig en zowel beginnende als meer ervaren wintersporters kunnen zich hier vermaken. Wie de bovenbenen écht wil laten branden kan zich wagen aan de Höhenfresser-Tour, de 10 kilometer lange dalafdaling richting Zell am Ziller. Over de sneeuwzekerheid hoef je je in de Zillertal ook geen zorgen te maken, de pistes reiken tot 2505 meter hoogte. De après-ski van Gerlos is berucht tot ver buiten de landsgrenzen.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.