5 oktober 2011 door Suzanne in 'Nieuws''

Het bekende programma van RTL 4 Snowmagazine, geproduceerd door Daan Laroo Productions, komt al jaren filmopnames maken in Serfaus-Fiss-Ladis. Dit skigebied is nu eenmaal bekend onder Nederlanders en via dit programma wordt iedereen alvast voor het winterseizoen op de hoogte gebracht van alle nieuwe dingen, activiteiten, pisten en meer in het gebied!

Dubbel leuk

Als afgestudeerde op het gebied van Marketing zag ik het wel voor me; het filmteam van Snowmagazine zou natuurlijk in ons nieuwe hotel komen overnachten dit jaar. Dat ik ook nog als gast voor het programma gevraagd werd, was natuurlijk dubbel leuk!

2 dagen met camera's

De ploeg arriveerde op woensdag in Fiss en de 2 daaropvolgende dagen stonden in het teken van Snowmagazine en camera´s. De eerste dag ging de ploeg met een Nederlandse familie uit ons hotel op pad. Sophie van Hoytema (nieuwe presentatrice van het programma) kwam deze familie bij een heerlijk Natürlich ontbijt ophalen. Daarna zijn zij de hele dag aan de kant van Serfaus geweest om te skiën, eten en après-skiën.

De piste voor jezelf

Hetzelfde stond mij de dag erna te wachten, maar dan met Sander Janson. De avond ervoor werd een korte verhaallijn bedacht: samen met een goede vriend zou ik Sander Janson hebben uitgenodigd om “der Erste Spur” in Fiss te gaan doen. Dit is een nieuwe activiteit in Serfaus-Fiss-Ladis: om 07.30 uur met de eerste gondel omhoog en dan heb je de hele piste voor jezelf!

Bang om iets verkeerds te zeggen

Zo´n dag met een camera om je heen is vrij intensief. Er is een behoorlijke lijst af te werken met alles wat gefilmd moet worden: nieuwe activiteiten in het gebied, bepaalde sponsors, maar ook handige informatie voor de kijker over bijvoorbeeld bepaalde nieuwe producten. Ik was af en toe bang om iets verkeerds te zeggen, maar de sfeer was zo ontspannen dat je bijna niets merkte van de camera om je heen. Nu maar hopen dat ik ook echt geen rare dingen heb gezegd! Het was een hele leuke dag met een superleuk team, dus ik wil iedereen aanraden om op 23 oktober de eerste uitzending van RTL Snowmagazine te bekijken met Sophie van Hoytema, Sander Janson, een leuke familie uit Meppel en natuurlijk mijzelf en Hotel Natürlich in Fiss niet te vergeten!

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!