28 september 2011 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Gevorderden zijn gebaat bij een afwisselend skigebied waar je zowel de uitdaging op kunt zoeken als rustig kunt carven op de piste. Voor af en toe een steile piste draai jij je hand niet om maar op techniek naar beneden van een blauwe piste is ook wat waard. Dit zijn de beste bestemmingen voor gevorderden!

Fiss

In Fiss vind je blauwe afdalingen om te schaven aan je techniek, rode pistes om je techniek te koppelen aan snelheid en zwarte hellingen om je grenzen te verleggen; Fiss heeft het allemaal! Alleen al aan het feit dat het gebied over 116 rode pistekilometers beschikt zie je dat gevorderden zich hier thuis voelen. De lager gelegen pistes zijn vrij eenvoudig, hoe dieper je het gebied in skiet, hoe uitdagender de pistes worden. In deze familievriendelijke regio zijn het echt niet alleen de kinderen die het naar hun zin hebben!
Boek nu 7 nachten Fiss inclusief skipas voor slechts €531,- >>

Zermatt

Bij het horen van de naam Zermatt begint het bloed van de gevorderde skiër sneller te stromen. De imposante bergwereld van deze veelbesproken plaats is namelijk het ideale decor voor een veelzijdige wintersport. Door de hoge ligging is poedersneeuw verzekerd en over het aanbod aan pistes hoef je ook niet in te zitten. De Trifjiti, onder de Stockhorn (3405m), wordt gezien als één van de lastigste, maar ook mooiste van Zermatt. Voor kilometerslang cruisen over brede, blauwe pistes ben je in Zermatt ook aan het goede adres.

L’Alpe d’huez

Met een lengte van 16 kilometer is de Sarenne afdaling in L’Alpe d’huez de langste zwarte piste van de wereld. Verzuurde benen gegarandeerd! Het magistrale uitzicht, het magnifieke berglandschap en het gevoel alleen op de wereld zijn, verzacht echter veel. Verder liggen er in het gebied talloze off-piste tracks. Met name met die vanaf de 3330 meter hoge Pic Blanc gaat de gevorderde skiër zich vermaken. Een dagje wat rustiger aan? Een ruim aanbod aan pistes waar het heerlijk carven is, ligt voor je klaar.
Een week in een chalet voor slechts €117,- p.p. >>

Grindelwald

Brede lange afdalingen in een oogstrelende omgeving, dat is Grindelwald. Het nabijgelegen skigebied First is een speeltuin voor de gevorderde skiër. Geniet van eindeloze pistes, maar vergeet vooral niet af en toe te stoppen: het uitzicht is uniek. Grindelwald ligt namelijk onder de ‘Top of Europe’ met de Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) en Jungfrau (4158 m). Als de spieren een dagje stram aanvoelen is het beslist de moeite waard om een kijkje te nemen op de adembenemende Jungfrau. De dag erna is het natuurlijk weer tijd voor de afwisselende afdalingen van Grindelwald.

Optimaal skiplezier

Sölden-Hochsölden

Ook in Sölden-Hochsölden komt de gevorderde skiër niets tekort. Diverse (dal-)afdalingen overbruggen meer dan 1700 meter hoogteverschil en op het gebied van off-piste skiën heeft Sölden ook het nodige te bieden. Rond de Rettenbach liggen enkele lange, steile afdalingen die zeker in de smaak zullen vallen. Even testen of het lichaam nog soepel is? Op de Hainbachjoch ligt een zwarte buckelafdaling die elastieken knieën vereist.
7 nachten Sölden-Hochsölden voor slechts €390,- p.p. >>

Klik hier voor nog meer bestemmingen voor gevorderden >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.