27 september 2011 door Thijs in 'Nieuws''

De nieuwste editie van de Ski Atlas is vanaf nu verkrijgbaar! Compleet met beschrijvingen, foto’s, pistekaarten en skipasprijzen van alle Europese skidorpen en –gebieden. Nieuw dit jaar zijn de themapagina’s, die het mogelijk maken om in een oogopslag de beste bestemmingen te selecteren op het gebied van après-ski, uitdaging, sneeuwzekerheid en kindvriendelijkheid.

Ski Atlas 2012

Wintersport naslagwerk

Net als een goede skibril en perfect geprepareerde ski’s, hoort ook de Ski Atlas bij de basisuitrusting van de fanatieke skiër. Al jaren is de Ski Atlas het toonaangevende boek wat betreft wintersporten in de Alpen. 356 bestemmingen zijn uitvoerig beschreven en voorzien van een actuele pistekaart en mooie kleurenfoto’s. Van elk dorp zijn er bovendien beoordelingen te lezen die bezoekers van Snowplaza hebben achtergelaten. Skipasprijzen en kinderopvang, après-ski bars of off-piste mogelijkheden, met de Ski Atlas ben je goed voorbereid op je naderende wintersport.

Thema pagina’s

De Ski Atlas is ook het ideale boek om je vanuit je luie stoel te oriënteren op een wintersportvakantie. Omdat je door het overweldigende aanbod nog wel eens het overzicht kwijt wilt raken hebben wij themapagina’s aan de Ski Atlas toegevoegd. Dorpen die eruit springen in een bepaalde categorie worden nog eens extra uitgelicht. Het vinden van een kindvriendelijke, sneeuwzekere, uitdagende of après-ski bestemming is voortaan een fluitje van een cent.

Pagina Atlas

Ski Test 2012

Ook dit jaar is de Ski Atlas weer voorzien van een hoogwaardige skitest. 54 ski’s van verschillende categorieën (oa. race carve, easy carve en all-mountain) zijn gedurende 4 weken getest onder diverse weer- en sneeuwomstandigheden. De ski’s zijn onder meer getest op kantengrip, stijfheid, stabiliteit en prijs/kwaliteit. Bij ieder type ski wordt aangegeven voor welke type skiër de ski geschikt is, zodat iedereen een paar ski’s vindt voor optimaal pisteplezier!

Boekinformatie

  • Titel: SKI ATLAS 2012
  • Uitgever: Spalder
  • ISBN: 9789077090930
  • Formaat: 297 x 210 mm
  • Inhoud: 400 pagina’s
  • Prijs: € 24,95
  • Verkoop offline: Nederlandse & Vlaamse boekhandels, ANWB, V&D en Bijenkorf

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.