23 september 2011 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Als beginner hecht je (nog) totaal geen waarde aan zwarte pistes, funparks en off-piste tracks. Jij ziet tijdens je eerste wintersportweken immers toch niet meer dan de oefenweide en enkele glooiende, blauwe pistes. Wij hebben een aantal bestemmingen op een rij gezet waar beginners zich zeker thuis voelen.

Het ideale beginnersskigebied

Na het lezen van het vorige weblog weet je waar je materiaal en kleding aan moet voldoen, nu is het tijd om de plaats van bestemming te kiezen. Als beginner moet je bij het zoeken naar een wintersportbestemming met een aantal zaken rekening houden. Het is van belang dat het skigebied een goede oefenweide heeft, daarnaast moet het gebied ook over voldoende blauwe pistes beschikken waar jij rustig je bochtjes kunt draaien. Misschien is het verstandig om voor een wat kleiner skigebied te kiezen aangezien de pistes daar vaak rustiger zijn. Tijdens je eerste meters op de ski’s heb je echt nog geen zin om op de wintersporters om je heen te letten!

Adelboden

Het rustige Adelboden in Zwitserland is een perfecte plek om de beginselen van het skiën onder de knie te krijgen. Als beginner kun je er voor kiezen om een skipas voor een deelgebied te kopen waar je al een enorm aanbod vindt aan mooie beginnerspistes. Beginners kunnen de Schwandelspitz beter weren, verstandiger is het om eerst de flanken van de Sillerenbühl op te zoeken. Natuurlijk zijn er in het dorp ook enkele beginnersliften.
Week Adelboden inclusief skipas voor €481,- p.p. >>

Skischool Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia is hèt skigebied voor beginners. Op de flanken van de Matterhorn leert een ervaren Italiaanse skileraar je skiën in een mum van tijd. Het gebied staat bekend om zijn lange, brede pistes en die zijn dus bij uitstek geschikt voor beginners. Rode afdalingen staan hier als blauw te boek en zwart komt bijna niet voor. Voeg hier ook nog een hoogwaardige pistepreparatie aan toe en je begrijpt dat Breuil-Cervinia zeer geschikt is voor beginners. Een ander groot voordeel van Breuil? Die overheerlijke Spaghetti Bolognese na een lange dag skiën!

Gargellen

Het kleine dorpje Gargellen ligt op een hoogte van maar liefst 1423 meter in het Montafon. Dankzij de hoge ligging ben je verzekerd van goede sneeuw, wel zo prettig wanneer je nog niet zoveel wintersportervaring hebt. In het skigebied van de Schafberg liggen tal van blauwe pistes voor je klaar. Zelfs de dalafdalingen zijn prima begaanbaar voor beginners. Wanneer je aan het einde van de week de basistechniek onder de knie hebt kun je uitwijken naar skigebied Golm in Tschagguns, ook hier voelen beginners zich thuis.
8 dagen in een chalet aan de piste incl. skipas voor €473,- p.p. >>

Skischool Les Saisies

Les Saisies

In Frankrijk heb je groene pistes, die zijn nog eenvoudiger dan blauw. Ideaal voor beginners die al de bibbers krijgen bij het zien van rode en zwarte pistes. In Les Saisies liggen verscheidene blauwe en groene pistes die ideaal voor beginners zijn. De eerste dagen zul je te vinden zijn op de flanken van de Mont Bisanne, daarna kan je misschien al wel een uitstapje naar Crest Voland wagen.
10 persoons chalet in Les Saisies voor €151,50 per persoon >>

Klik hier voor nog meer beginnersbestemmingen >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.