19 september 2011 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Koning winter laat dit jaar vroeg van zich horen. De eerste sneeuw van het nieuwe winterseizoen is inmiddels een feit. Afgelopen weekend heeft het met name in Oostenrijk flink gesneeuwd. Boven de 1000 meter is al een aardig pak gevallen maar ook lager gelegen dorpen zijn gehuld onder een witte deken. Geniet van de eerste winterse webcams!

Sneeuw tot 500 meter

Na de belabberde zomer mag het eigenlijk niet eens als een verrassing komen dat de sneeuw nu al uit de lucht valt. Toch is het dat wel. Op sommige plaatsen is meer dan 10 centimeter gevallen en de sneeuwgrens benaderde de 500 meter. Gevolg is dat er op de daken in dorpen als Sölden, Lech en Dorfgastein al de nodige sneeuw ligt. In de loop van de week maakt de sneeuwval plaats voor stabiel herfstweer en stijgt de temperatuur al weer tot ver boven het vriespunt. Hoe serieus de sneeuwval is, valt goed te zien aan het feit dat de Furka- en Flüelapas in Zwitserland tijdelijk zijn afgesloten.

In Dorfgastein (860m) is al de nodige sneeuw gevallen

In Gries am Brenner komt de sneeuw met bakken uit de lucht

De Plattenkogel in Königsleiten heeft ook geprofiteerd van de extreme sneeuwval

Nog eventjes en we kunnen weer skiën in Hochkitzbühel

Hochsölden (2077m) in winterse sferen

Raak jij door deze beelden ook zo in de wintersportstemming? Is de skivakantie voor komende winter al geboekt?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen