17 september 2011 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

In de gezelligste après-ski bestemmingen deel 1 kwamen vooral Oostenrijkse dorpen aan bod, vandaag nemen we ook een kijkje over de grens. Want het blijkt dat je niet alleen in Oostenrijk uitstekend kunt après-skiën. Ook in landen als Frankrijk en Tsjechië wordt de après-ski steeds uitbundiger.

Les Deux Alpes: ieder jaar gezelliger en populairder

Bij après-ski denk je nou niet direct aan Les Deux Alpes, toch weten ze daar in de Franse Alpen ook wat feesten is. Als je alle après-ski in Oostenrijk hebt gezien kun je met een gerust hart afreizen naar Les Deux Alpes. De laatste jaren is deze bestemming onder jongeren steeds populairder geworden en dat komt niet door de prachtige blauwe pistes en de goede kinderopvang. Vanwege de centrale ligging begint het feest meestal in La Grotte du Yeti. Alles draait hier om drank en gezelligheid. Mocht je daarna nog energie over hebben, dans dan een gat in de nacht in L’avalanche of L’opera. Discotheken waar iedere dag wordt gefeest alsof het de laatste kan zijn.
Week wintersporten vol gezelligheid €295,- met pas >>

St. Anton am Arlberg: bakermat van de après-ski

Legendarisch. Dat is hoe de après-ski van St. Anton am Arlberg valt te omschrijven. Er zijn maar weinig dorpen die kunnen tippen aan de après-ski van St. Anton. De Mooserwirt heeft hier vanzelfsprekend een groot aandeel in. Al jarenlang wordt hier vanaf 4 uur ’s middags de après-ski ingeluid op een manier die je nergens anders in Oostenrijk ziet. Het bier vloeit rijkelijk, DJ Gerhard draait zijn platen en de rest gaat vanzelf! Houd er wel rekening mee dat je na afloop nog op de ski’s naar het dal moet! Ook in de Sennhütte en de Krazy Kanguruh weten ze wat feesten is. Mocht je daarna nog steeds niet wankel op je benen staan, neem dan een kijkje bij Picadilly of Kandahar in het dorp zelf.
7 nachten St. Anton am Arlberg met skipas voor €317,- >>

Val Thorens: après-ski hotspot

Van vroeg in de winter tot diep in de lente wordt er in Europa’s hoogst gelegen après-ski dorp gefeest. Val Thorens is dé hotspot van de Franse Alpen en trekt jaarlijks duizenden jongeren die wel van een beetje gezelligheid houden. Of je nou houdt van een drankje aan de piste of van tot diep in de nacht partyen, hier kan het allemaal. Her ruime aanbod après-ski heeft ervoor gezorgd dat Val Thorens als de nummer 1 après-ski bestemming van Frankrijk wordt gezien. Geheel terecht met discotheken als de Malaysia en Le Monde. Vroeger op de avond moet je zijn bij Café Snesko en The Frog & Roastbeef, de hoogstgelegen pub in Europa.
Week lang partyen in Val Thorens €275,- met skipas >>

Spindleruv Mlyn: après-skiën voor een prikkie

Van wintersporten in Tsjechië is één ding bekend, het is zeer betaalbaar. Daarnaast blijkt dat het ook nog eens heel gezellig is! In Spindleruv Mlyn, vlakbij de Poolse grens ten noordoosten van Praag, weten ze wat après-ski is! Vanaf een uur of drie wordt het onderaan de pistes al gezellig druk. Als je niet beter zou weten, zou je net zo goed in Oostenrijk kunnen staan. Pas aan het eind van de avond merk je aan je portemonnee dat je niet in een bekend après-ski oord bent geweest, een biertje kost hier vaak maar €1,25. Waar vind je dat nog? En wees niet bang, het feest in de Audibar, Flamingobar, Silver rock en Disco Dolska Felicity gaat door tot in de kleine uurtjes. De laatste jaren is wintersporten in Spindleruv Mlyn steeds populairder geworden. Door het aantrekkelijke prijspeil en de goede après-ski kiezen steeds meer (jonge) landgenoten voor een wintersport in Tsjechië.
7 dagen (après-)skiën in Spindleruv Mlyn incl. skipas voor €266,- >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.