13 september 2011 door Joris in 'Algemeen''

Oostenrijk is traditiegetrouw het land waar je naartoe gaat voor de gezelligste après-ski. Dorpen als St. Anton, Ischgl en Gerlos hebben hun sporen op het gebied van après-ski al lang en breed verdiend. Ben jij van plan om komende winter naar een après-ski bestemming in Oostenrijk te gaan? Na het lezen van dit weblog weet je in welke bars je moet zijn.

Krazy Kangeruh – St. Anton

Als je St. Anton zegt, dan zeggen de meeste mensen gelijk Mooserwirt. Toch mag ook zijn kleinere broer, de Krazy Kangeruh niet onderschat worden. Je komt binnen om alleen even sfeer (en een Jägermeistertje) te proeven en voor je het weet vertrek je pas weer in de late uurtjes. Krazy Kangeruh ligt aan de blauwe dalafdaling en het begint ’s middags al vroeg gezellig te worden. De muziek gaat ieder uur een beetje harder en kijk niet raar op als iedereen opeens op de tafels staat te dansen. Nu de leiding in handen is gekomen van Mario Matt, een lokale skiheld, is het in de KK alleen maar gezelliger geworden. Het publiek wat je hier vindt is behoorlijk veelzijdig, jong oud, Nederlanders, Engelsen maar ook Scandinaviërs.

Trofana Alm – Ischgl

De Trofana Alm ligt midden in het centrum van Ischgl en behoort tot de gezelligste après-ski bars van Oostenrijk. Kom op tijd want in de Trofana kan het vaak erg druk zijn. Heb je een plekje weten te bemachtigen dan weet ik zeker dat je die de hele avond niet meer af staat. Dit oude, houten feestpaleis telt maar liefst twee verdiepingen en het is daarom vaak ook dubbel feest. De après-ski hits zijn voornamelijk Duitstalig, precies zoals het hoort. Obers lopen af en aan met grote dienbladen vol bier en schnapps. Mocht je na een aantal uurtjes Trofana Alm nog op je benen kunnen staan dan is het bijbehorende restaurant een aanrader.

Goasstal – Saalbach-Hinterglemm

Veel mensen kiezen voor een wintersport in Saalbach-Hinterglemm vanwege de ideale combinatie tussen gezelligheid en uitstekende wintersportmogelijkheden. Met de gezelligheid zit het meer dan goed. De Goasstal is vorig jaar voor de derde keer uitgeroepen tot meest populaire après-ski bar in de Alpen. In deze bar, die uit een binnen en buiten gedeelte bestaat, gaat het dak er avond aan avond af. Na een paar bezoekjes aan de Goasstal kun je moeiteloos meeblèren met ‘Ich bin da Toni’, het huisnummer van deze geroemde tent. Bier wordt hier getapt per liter en kijk er niet raar van op als je opeens tussen de geiten staat te dansen. De Goasstal moet door iedere après-ski liefhebber bezocht worden.

Cin Cin – Gerlos

De Cin Cin in Gerlos is tijdens de winter een Nederlands bolwerk. Gerard Joling en Robbie Ronalds treden hier geregeld op en bier kun je gewoon bestellen in je moerstaal. De dresscode in deze après-ski bar is eenvoudig, hier wordt nog gefeest op skischoenen. Vanaf een uur of 12 ben je al welkom en je hoeft pas weer te vertrekken als de zon boven de bergen vandaan komt. In de Cin Cin wordt de hele dag gefeest!

Cin Cin, Gerlos

Natuurlijk zijn er nog veel meer bars waar het gezellig is! Welke Oostenrijkse apres-ski bars zou jij nog aan dit rijtje toevoegen?

door Oswald Jansen op 16 september

Bad Gastein: Haegblomms en Silver Bulletdoor Henk op 13 januari

Net terug uit Flachau en De Dampfkessel en de Hofstadle zijn super tenten met ook boven op de bar attracties !! Vorig jaar in Westendorf oa bij Toon Wouters in de Karat geweest, super tijd gehad !door Alain en karel op 12 december

Yeti bar aan de hogerberg top locatiedoor kiske op 17 november

waar zitten de scandinaviers?door ronald op 24 januari

Wil je in korte tijd beleven wat apres ski betekent in oostenrijk? Dan is ongetwijfeld de schirmbar in solden oostenrijks beste apres ski bar. Duitstalig gaat in deze kleine arena van 6 tot 8 het dak eraf. Arena? Ja, een ronde bar met tribunes eromheen zorgen voor deze unieke apres-ski beleving in Oostenrijk. Dus zorg dat je om 5 uur binnen bent.. wil je na 8 uur verder, dan is aan de overkant de fire en ice! Gegarandeerd feest tot in de late uurtjes..Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen