7 september 2011 door Thijs in 'Nieuws''

Vanmiddag heeft Nicolien Sauerbreij samen met sponsor Arke het wintersportseizoen officeel geopend. Op het dak van NEMO in Amsterdam was een kleine winterwereld gecreëerd waardoor iedereen in de juiste stemming kwam. Onder toeziend oog van de massaal toegestroomde pers hield zij een sneeuwballengevecht met een groep stomverbaasde schoolkinderen. Uiteraard maakte zij ook tijd voor een interview met Snowplaza.

Poseren voor de massaal toegestroomde pers

Sneeuwballengevecht

Het decor leende zich uitstekend voor de opening van het wintersportseizoen. Er was gezorgd voor een waar winterlandschap(je) compleet met echte sneeuw, slee, sneeuwpoppen en kerstbomen. Windkracht 5 deed het ook nog eens winters aanvoelen, alleen de warme chocolademelk en apfelstrüdel ontbraken. Samen met een verbaasde groep schoolkinderen verzorgde Nicolien Sauerbreij een wintersport warming-up. Met al die sneeuw kon een sneeuwballengevecht natuurlijk niet uitblijven. De fotografen legden dit bijzondere tafereel maar al te graag vast, ook al waren zij soms zelf doelwit van een verdwaalde sneeuwbal.

De immer vrolijke Sauerbreij

Sneeuwballengevecht

Wel of geen Sotsji in 2014?

Nadat de kinderen allemaal tevreden waren vertrokken in het bezit van een Arke muts en foto met handtekening was het tijd voor Snowplaza. Gedurende het persmoment merkte ik al hoe enthousiast en open Nicolien was, en dat was tijdens ons gesprek niet anders. Uit alles bleek dat ze ontzettend serieus met haar sport bezig is en ik had eigenlijk ook niet anders verwacht van Nederlands eerste Olympische medaille winnaar in de sneeuw. Ze vertelde dat ze momenteel in volle voorbereiding is op het snowboardseizoen dat volgende maand van start gaat met een wereldbekerwedstrijd in Snowworld Landgraaf. Volgende week lees je onder andere of Nicolien Sauerbreij van plan is door te gaan tot de Spelen van 2014 in Sotsji.

Lees komende week het gehele interview met Nicolien Sauerbreij

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen