11 september 2011 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Voor veel mensen zijn het aantal kilometers pisten, de faciliteiten en de sneeuwzekerheid van ondergeschikt belang. Het gaat maar om één ding, de après-ski! Komende week staat het weblog helemaal in het teken van Duitse meezingers, skischoendansjes en pullen bier. Vandaag deel I van de aller gezelligste après-ski bestemmingen van de Alpen.

Sölden: après-ski bestemming voor gevorderden

In Sölden vind je nog die typische Oostenrijkse gemütlichkeit. De combinatie van kleine barretjes en discotheken zorgt er voor dat zowel jongeren als ouderen zich hier probleemloos vermaken. Wie een gat in de nacht wilt stappen is hier op zijn plek, maar na het skiën een biertje doen op je skischoenen is hier ook niet vreemd. Vroeg in de middag is het vooral druk bij Aprés Ski Philipp en Tino’s Eisbar. Als tegen de avond een deel van het publiek afhaakt begint het in de FIRE & ICE en de Mogul Bar gezellig te worden. De gemoedelijke sfeer en het intieme karakter maken Sölden de ideale après-ski bestemming.
8 dagen Sölden €390,- inclusief skipas >>

Ischgl: het Ibiza van de Alpen

De slogan van Ischgl luidt: Relax. If you can… En daarmee is direct de toon gezet. In het ‘Ibiza van de Alpen’ ligt een après-ski aanbod voor je klaar waar menig Oostenrijks dorp jaloers op is. De Schatzi, Niki’s Stadl en De Trofana Alm zijn stuk voor stuk bars waar de après-ski knallers je om de oren vliegen, je de barman niet bij kan houden en het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat. De jaarlijkse ‘Top of the Mountain’ concerten passen uitstekend bij het levendige imago van Ischgl. Wereldsterren als Rihanna, Alicia Keys en Kylie Minogue hebben de weg al weten te vinden naar dit uitgesproken après-ski dorp. Dit jaar opent Roxette op zaterdag 26 november het wintersportseizoen van Ischgl.
8-persoons accommodatie voor slechts €700 >>

Verbier: Après-skiën in stijl

Bij het horen van de naam Verbier denk je nou niet direct aan après-ski. Maar als je er eenmaal geweest bent, begrijp je precies wat ik bedoel. Compleet anders als de après-ski in Oostenrijk maar daardoor niet minder aantrekkelijk. Après-skiën doet men hier in stijl. Het internationale publiek begeeft zich al vroeg in de middag naar de trendy bars als Pub Mont Fort en de Farinet Bar. Dronken jongeren en Hollandse meezingers ga je hier niet tegen komen. Verbier straalt een zekere klasse uit en dat zie je ook terug in het prijspeil. Mocht je ’s avonds nog zin hebben in een drankje en een dansje, dan is de Casbah the place to be.

Saalbach-Hinterglemm: alles wat je zoekt

Bij het horen van namen als Goass Stall, Après-ski Paleis en The London Pub begint het hart van de echte après-ski liefhebber harder te kloppen. Saalbach-Hinterglemm is al jaren een vaste waarde als het gaat om après-skiën. Voor veel mensen is de mix van een aantrekkelijk skigebied, gezellige mensen en fantastische après-ski genoeg om ieder jaar weer terug te komen. Ervaar het zelf en dompel je onder in het nachtleven van Saalbach-Hinterglemm. Bier komt hier uit ‘groene’ flesjes, bestellen kan in het Nederlands en meezingen doe je met Wolter Kroes en Jan Smit. De Goass Stal is al enkele malen bekroond tot beste après-ski bar van de Alpen maar ook de VIP BAR en de Tanzhimmel maken moeiteloos aanspraak op deze titel.
4-persoons chalet midden in het centrum voor €700,-

Wat is jouw favoriete après-ski bestemming?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.