4 september 2011 door Thijs in 'Nieuws''

De jaarlijks uitgegeven SKI ATLAS is ook verkrijgbaar als applicatie voor de iPad! De kwaliteit die je van dit toonaangevende wintersportnaslagwerk mag verwachten is gebleven, het is alleen verpakt in een nieuw, digitaal jasje. Deze wintersport applicatie brengt meer dan 250 skidorpen en 150 skigebieden overzichtelijk samen. Uiteraard is SKI ATLAS for iPad voorzien van bestemmingswijzer, up-to-date sneeuwcondities, live webcams, weersverwachtingen, pistekaarten, HD foto’s, recensies en meer.

Gebruiksvriendelijke wintersport applicatie

Met de applicatie geeft SKI ATLAS gehoor aan de groeiende vraag naar iPad applicaties. Het is ons streven geweest om een complete en gebruiksvriendelijke applicatie te lanceren die de talloze mogelijkheden van de iPad volledig benut. Alle informatie wordt op een overzichtelijke manier weergegeven en het design zorgt ervoor dat je je direct in wintersportsferen waant. Niet alleen het design is daarvoor verantwoordelijk, ook de 1000 HD foto’s en 250 webcams geven je het gevoel al op de plaats van bestemming te zijn.

Unieke bestemmingswijzer

SKI ATLAS for iPad geeft suggesties voor skidorpen en skigebieden op basis van de voorkeuren van de wintersporter. Door belangrijke thema’s aan te geven zoals; off-piste, wandel en après-ski mogelijkheden, worden suggesties weergeven. Hierdoor wordt het mogelijk om een skigebied en dorp te kiezen dat volledig aansluit op jouw wensen. Naarmate je meer specifieke voorkeuren aangeeft, slinkt het aantal resultaten tot precies de bestemmingen overblijven die op jouw lijf geschreven zijn. Nu je jouw ideale wintersportdorp gevonden hebt, hoef je alleen nog een keuze te maken uit de beschikbare accommodaties die ook getoond worden in de applicatie.

Actuele sneeuwhoogtes, pistekaarten en webcams

Per dorp worden vervolgens weersvoorspellingen, sneeuwcondities, accommodaties, recensies en webcams weergegeven. Favoriete dorpen kun je uiteraard delen via FaceBook en Twitter en in de app als favoriet opslaan. Ervaringen met skidorpen kunnen met andere gebruikers worden gedeeld door het schrijven van recensies. Elk skigebied bevat hoge resolutie pistekaarten en integratie met Maps. In een oogopslag worden de belangrijkste kenmerken van het skigebied weergegeven. Daarnaast ben je met de app altijd op de hoogte van de actuele weersverwachtingen en sneeuwhoogtes. Op de live-webcambeelden kun je met eigen ogen zien hoe het gaat met de sneeuwcondities en het weer. Al deze informatie is beschikbaar voor meer dan 250 dorpen en 150 skigebieden in de acht populairste wintersportlanden van Europa.

Download SKI ATLAS for iPad nu gratis

SKI ATLAS for iPad is vanaf nu gratis te downloaden in de Apple App Store. De eerste 25 dorpen zijn inbegrepen, zodat de app eerst eens rustig bekeken kan worden. Vervolgens kan het naslagwerk voor € 4,99 uitgebreid worden tot meer dan 250 skidorpen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen en Andorra.

Bijzondere kenmerken

  • Meer dan 250 skidorpen
  • Ruim 150 skigebieden
  • De 8 populairste wintersport landen
  • 1000+ HD foto's
  • Pistekaarten voor elk gebied
  • 250 Live webcams
  • Up-to-date sneeuwcondities
  • 5-daagse weersverwachting
  • Recensies lezen en geven per dorp
  • Integratie met Facebook

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.