17 augustus 2011 door Thijs in 'Nieuws''

Vannacht is er op brute en brutale wijze ingebroken bij Snowworld Zoetermeer. De daders kwamen niet voor de nieuwste skibroeken of snowboards maar voor sneeuw! Er is ruim 40m3 sneeuw op onverklaabare wijze verdwenen!

Raadsel

Duty Manager Bob de Graaff staat voor een raadsel: “ Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Mensen uit de buurt vragen in de winter wel eens om een emmertje sneeuw, maar dit is bizar. Het gekke is dat de sneeuw maximaal 2 dagen te conserveren is, dus er zal binnenkort ergens enorm wateroverlast zijn!”

Vrachtwagen

SnowWorld heeft direct na vrijgave van de piste, voor sporenonderzoek, alle sneeuwmachines op volle toeren laten draaien en verwacht halverwege de ochtend alles weer aangevuld te hebben. Op bewakingsbeelden is te zien hoe eenvoudig de dieven via een grote toegangsdeur met een vrachtwagen de sneeuw hebben ingeladen.

Grap of serieuze inbraak?

Ondanks dat de schade, met alleen de geforceerde roldeur, relatief klein is, verwacht de directie van SnowWorld dat de daders vindbaar zijn, zodat de schade verhaald kan worden. Ook gaat men er van uit dat deze hoeveelheid sneeuw niet onopgemerkt zal blijven.

Verband?
Even werd er gedacht dat er verband was met het initiatief om een berg te bouwen in Nederland, maar navraag leerde dat er geen enkele betrokkenheid was van Thijs Zonneveld, de initiatiefnemer van dit plan.

Extra toezicht

Vooralsnog blijft de inbraak onopgelost. Wel zal de directie de vestiging van SnowWorld in Landgraaf, waar veel internationale ski-teams trainen, extra laten beveiligen.

Update: Sneeuw is gevonden

De sneeuw die vannacht gestolen is in Zoetermeer, is teruggevonden. In de Botanische tuinen in Utrecht ligt een grote hoeveelheid sneeuw. Het is nog volstrekt onduidelijk wat de sneeuw daar moet, maar duidelijk is wel dat het iets met de studenten introductieweek te maken heeft. Vanmiddag wordt er door ‘Sneeuwkoorts’ een sneeuwballengevecht in Utrecht georganiseerd. Piste 3, waar de sneeuw ontvreemd was, is om 11 uur weer open gegaan.

Bron: Snowworld

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.