14 juli 2011 door Kirsten in 'Nieuws', Opmerkelijk''

Als wintersporter ben je altijd op zoek naar het beste hotel. Voor de één moet dit hotel een gezellige après-ski sfeer hebben, voor de ander moet het kindvriendelijk zijn. En de plek is ook niet onbelangrijk. Moet dit hotel in het dorp staan? Dicht in de buurt van de pistes? Of direct aan de pistes? Wat dacht je van een hotel met een piste op het dak?!

North Slope Ski Hotel

Huh? Lees je dit nou goed? Ja, dit hotel heeft inderdaad een piste op het dak. Vanaf het dak ski je naar beneden, zo het skigebied in. Een skibus is dus niet nodig. Je neemt de lift naar boven en je glijdt naar beneden. Hoe mooi is dat? Het hotel is ook nog eens eco-vriendelijk. Oké, het hotel wordt eco-vriendelijk, als het ooit gebouwd gaat worden.

Milieuvriendelijke bibliotheek

Milieuvriendelijke bibliotheek

Zon- en windenergie

Het is hotel is een ontwerp van Michael Jantzen, een kunstenaar/architect die staat voor milieuvriendelijke bouwsels. Zo heeft hij onder andere een milieuvriendelijke bibliotheek bedacht en een woestijnhotel op windenergie. Het North Slope Ski Hotel is zo ontworpen dat het alleen functioneert op zon- en windenergie en al het water dat gebruikt wordt in het hotel is afkomstig van regen- en smeltwater. Het gesmolten sneeuw of regenwater wordt opgevangen boven op het hotel en gerecycled voor gebruikt in het hotel. Het hotel maakt dus alleen gebruik van de natuur!

Hotelkamer

Modern en een droom voor iedere wintersporter

Als je een gemütlich berghotelletje zoekt, dan is dit niks voor jou. Het ontwerp is namelijk hyper modern en strak. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit (het lijkt eigenlijk op een gigantische iglotoren) en de kamers zijn minimalistisch ingericht. Elke kamer heeft twee ramen, zij zorgen voor genoeg licht en regelen ook de warmte. Verder is hotel wel van alle gemakken voorzien. Het heeft namelijk een (eco)spa, een fitnessruimte (waarin je zelf helpt om energie op te wekken voor het hotel) en een bar op de hoogste verdieping, vlakbij de piste. De piste kan het hele jaar door gebruikt worden, want zelfs als het niet sneeuwt kan er nog geskied worden. Wat is er nu mooier dan wakker worden, ontbijten en naar beneden skiën?

De toekomst

Helaas moet er eerst nog iemand zijn die dit hotel wilt gaan bouwen. Ik vind het wel wat voor Dubai, maar liever zie ik het toch ergens in de Alpen. Wat vind jij van dit hotel? Is het iets voor jou? Of vind je het verschrikkelijk?

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen