8 juni 2011 door Thijs in 'Nieuws''

Je wintersport in Madonna di Campiglio of Pinzolo is volgend seizoen niet meer dezelfde. Dankzij een nieuwe lift zijn de twee dorpen eindelijk met elkaar verbonden. De opening staat gepland voor december 2011. Vanaf dat moment heb je opeens de beschikking over maar liefst 150 kilometer piste. Hiermee is het nieuwe gebied in één klap het grootste van Trentino.

De pistes in Pinzolo waren altijd erg rustig, hier zal misschien wel verandering in komen als de pistes ook bereikbaar worden vanuit Madonna.

Pinzolo Campiglio Express

Voortaan heb je niet meer de auto nodig al wil je vanuit Pinzolo een dagje skiën in Madonna di Campiglio. De nieuwe Pinzolo Campiglio Express gondel brengt je in iets meer dan een kwartier van het ene naar het andere gebied. Voor de gasten in het gezellige plaatsje Pinzolo betekent dat er vanaf volgend seizoen ineens een skigebied met 150 km pistes bereikbaar is, in plaats van het voorheen bescheiden aantal kilometers van 30. De 8-persoons gondel heeft een capaciteit van maar liefst 1800 mensen per uur. Met deze nieuwe verbinding liggen de pistes van Folgardida en Marileva ook binnen handbereik! De Campiglio Val Rendena Val di Sole Ski Area is hiermee een stuk uitdagender en aantrekkelijker geworden.

Brenta Dolomieten

Brenta Dolomieten

Onbezorgde wintersport

Het skigebied ligt in het hart van de Brenta Dolomieten, door UNESCO aangeduid als Werelderfgoed, en is geschikt voor ieder type skiër. Alle 150 pistekilometers zijn toegankelijk met één skipas. Over de sneeuwzekerheid hoef je ook niet in te zitten, het skigebied reikt van 850 tot 2500 meter en maar liefst 95% van de pistes kan kunstmatig besneeuwd worden. Bij één van de 22 bergrestaurants kun je in alle rust genieten van de zon en het overheerlijke Italiaanse eten.

Hoogtepunten Campiglio Val Rendena Val di Sole Ski Area

  • Langste afdaling: DoloMitica afdaling, bijna 6 kilometer lang met een hoogteverschil van 1248 meter
  • Steilste afdaling: Schumacher Streif, het laatste deel van de Spinale Direttissima afdaling met een hellingsgraad van 70%
  • The Ursus Snow Park behoort tot de beste vijf snowboard parks in de Alpen
  • Avondskiën op de Canalone Miramonti, Biancaneve en het laatste deel van de Nera Folgarida afdaling

Skilift

Meer informatie over Madonna di Campiglio/Pinzolo >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.