13 mei 2011 door Kirsten in 'Algemeen''

Olympische Winterspelen 2018 Annecy

Overal waar je loopt in Annecy, kom je het tegen. Vlaggen, posters, t-shirts. Heel Annecy staat ondersteboven. De bewoners zijn opgewonden en trots, want heel misschien worden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Hoewel het hele gebeuren pas plaats zal vinden in 2018 is Annecy er al klaar voor. Laat de winterspelen maar komen.

Annecy maakt zich klaar voor de Winterspelen van 2018

In juni 2010 wordt het duidelijk dat Annecy één van drie kandidaten is voor de Olypische Winterspelen in 2018. De andere twee kandidaten zijn München (Duitsland) en PyeongChang (Zuid-Korea). De voorbereidingen zijn al jaren bezig en de sfeer zit er al goed in. De Olypische Winterspelen zijn dagelijks aanwezig in Annecy en natuurlijk hopen ze te winnen.

Mont Blanc

Perfecte lokatie

Annecy ligt tussen de indrukwekkende bergen van de Rhône-Alpes. Het stadje ligt aan het gelijknamige meer en heeft uitzicht op de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. Hierdoor heeft Annecy zijn ligging al mee. De Winterspelen zijn in Annecy 100% sneeuwzeker. De sneeuw op de Mont Blanc heet niet voor niets ‘het eeuwige sneeuw’. Rondom het meer van Annecy leent de omgeving zich perfect voor spelen op het ijs. De stad zelf mag er ook wel wezen. Annecy wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd. Dit is dankzij de vele grachten en de kronkelende steegjes. Palais de l'Isle – een oude gevangenis op een eilandje, midden in de stad – is één van de meest gefotografeerde monumenten in Frankrijk. De Olympische Winterspelen vinden plaats in de wintersportplaatsen La Clusaz en Le Grand Bornand

Eerste poster van de Olympische Winterspelen

Eerste poster van de Olympische Winterspelen

Niets nieuws

Dat de Olympische Winterspelen in dit gebied worden gehouden, is niks nieuws. De allereerste Winterspelen werden al op de Mont Blanc gehouden, met als host het stadje Chamonix. Dit vond plaats in 1924. Nu - 94 jaar later – keren de Winterspelen hopelijk terug naar de Mont Blanc.

Laat de strijd maar beginnen!

Op 6 juli wordt bekend gemaakt wie de Olympische Winterspelen mag organiseren en de strijd is al op zijn heetst. Alle drie de steden maken een goede kans. München heeft al eens de Zomerspelen georganiseerd en heeft al bewezen dat zij het aankan. Als München wint dan is het de eerste keer dat een stad beide spelen organiseert. Ook PyeongChang maakt een goede kans. De stad had het al drie keer eerder geprobeerd en was het elke keer net niet geworden. Daardoor is de kans groot dat de Zuid-Koreaanse stad er dit keer niet naast vist.

Poster 2018

Poster 2018


Alle drie de steden hebben nu een Winterspelen website en om heel eerlijk te zijn vind ik die van Annecy het mooist. De site is heel indrukwekkend en heeft de zelfde sfeer als dat er in Annecy heerst: Wij gaan winnen!

Wat denk jij? Maken ze een goede kans? Waar zou jij willen dat de Winterspelen worden georganiseerd?

Klik hier voor de Olympische Winterspelen website van Annecy

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!