Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Wisselvallig weer.

1884 - Alpenweer: Wisselvallig weer. (1)

De komende dagen verplaatsen de verschillende drukgebieden om het Alpengebied heen. Hierdoor overheerst een wisselvallig weerbeeld en zullen de onderlinge verschillen groot zijn tussen de afzonderlijke skigebieden.

Neerslag tussen 08 en 17 uur op woensdag 13 april 2011.

Vandaag eerst nog sneeuw aan de Noordflank, daarna wisselvallig weer.

Na de regenachtige dag die gevolgd werd door sneeuwval in de late middag en avond, ziet het weer er voor de komende dagen heel wat vriendelijker uit. In eerste instantie merken we dit vandaag in de Franse- en Zwitserse Alpen al. Want daar is het droog en zijn er zonnige perioden. In het Oostelijk Alpengebied overheerst vandaag nog de bewolking en valt er van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 800-1200m. Morgen zal dit beeld veranderen als er vooral aan de westflank meer bewolking aanwezig is en in de middag enkele regen- of sneeuwbuien zullen gaan vallen. Vanaf vrijdag komt een lage drukgebied boven Griekenland te liggen en deze zal ervoor zorgen dat aan de Zuidflank en het oosten van Frankrijk veelvuldig buien tot ontwikkeling zullen gaan komen. De Noordflank ligt onder invloed van een hoge drukgebied en daar is het droger en zijn er frequent opklaringen mogelijk. Al met al een wisselvallig weerbeeld de komende dagen.
Betrouwbaarheid:
75% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer. Onderlinge verschillen tussen de afzonderlijke skigebieden zullen groot zijn de komende dagen.

De laatste wolkenvelden trekken vanuit het noorden van Italië verder naar het zuidoosten weg, gevolgd door opklaringen.

Duitsland: Eerst buien, later meer zonnige perioden


Vandaag:
Licht tot half, in het oosten zwaar, bewolkt. In de middag kans op een enkele regenbui. De wind is zwak, in het oosten matig, uit westelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. In de middag half tot zwaar bewolkt en een enkele regenbui. De wind is zwak uit noordoost tot oostelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Overwegend zonnige perioden en droog weer. In de middag zijn er wel op uitgebreide schaal stapelwolken aanwezig.

Frankrijk: Eerst droog, maar toenemende kans op buien.


Vandaag:
Licht bewolkt. De wind is matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Half tot zwaar bewolkt en toenemende kans op een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Wisselvallig weer en vrijwel elke dag kans op regen- of sneeuwbuien.

Italië: Wisselvallig.


Vandaag:
Naar het zuiden wegtrekkende neerslag, gevolgd door licht tot half bewolkt weer en droog. In het uiterste noorden kan er meer bewolking aanwezig zijn tijdens een lokale regen of sneeuwbui. De wind is zwak, aanvankelijk matig, uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt en kans op zwaar bewolkt weer tijdens een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.
Vrijdag t/m Maandag:
Aanhoudend wisselvallig weer met kans op regen- of sneeuwbuien.

Oostenrijk: Buien afgewisseld met zonnige perioden.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt weer en enkele regen- of sneeuwbuien. De wind is matig, geleidelijk zwak, uit noordelijke richting.
Morgen:
Half bewolkt. In de middag kans op een enkele regen- of sneeuwbui.
Vrijdag t/m Maandag:
Wisselvallig, met vooral in de loop van de dag kans op een enkele regen- of sneeuwbui.

Zwitserland: Wisselvallig weer.


Vandaag:
Overwegend licht bewolkt, in de nacht en vroege ochtend kans een enkele mistbank. In het zuidoosten aanvankelijk zwaar bewolkt. De wind is zwak en veranderlijk, in de middag noordoostelijk.
Morgen:
Half tot zwaar bewolkt en toenemende kans op een enkele regen- of sneeuwbui in de loop van de ochtend.
Vrijdag t/m Maandag:
Wisselend bewolkt en met name in de middag kans op een enkele regen- of sneeuwbui.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.