Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Dinsdagavond sneeuw.

1882 - Alpenweer: Dinsdagavond sneeuw. (1)

Vandaag hebben we nog met veel zon en droog weer te maken. Morgen is er duidelijk meer bewolking en nemen de sneeuwkansen in de avond vanuit het noordwesten toe. De sneeuw zal in eerste instantie voorafgegaan worden door regen. De dagen erna is het wisselend bewolkt en vallen er enkele buien.

En de zon blijft maar schijnen in de Alpen.

Zonnig, op dinsdag meer bewolking en sneeuw.

Een hoge drukgebied boven het oosten van Europa verdwijnt geleidelijk van de weerkaarten. Vandaag zorgt het nog wel voor droog weer en veel zon. Een volgend hoge drukgebied komt vanaf woensdag het weerbeeld in de Alpenlanden bepalen en dinsdag is de overgangsdag hiertussen. Er komt dan een bewolkingszone vanuit het noordwesten en deze zal voor de nodige neerslag gaan zorgen. De sneeuwgrens ligt aanvankelijk nog boven de 2500m, maar in de loop van dinsdagavond daalt deze naar 800-1200m. De neerslag zal vanaf dinsdagochtend als regen beginnen, maar geleidelijk over gaan in sneeuw. De grootste neerslagkans is voor de Noordflank, maar ook in het westen is neerslag mogelijk. Op woensdagochtend vroeg verlaat de neerslag het zuidoostelijk Alpengebied is zijn er weer zonnige perioden. De dagen erna is er, ondanks het hogedrukgebied, wel meer bewolking en nemen de buienkansen in de middag toe.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer.

Er is nog volop sneeuw op de hoger gelegen pistes, wel zorgt de zon voor papperige sneeuw in de middag op de zonnige hellingen.

Duitsland: Vandaag zon, morgen regen en daarna wisselvallig.


Vandaag:
Onbewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke, geleidelijk noordwestelijke, richting.
Morgen:
Licht bewolkt, spoedig vanuit het noordwesten zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen (buien). In het uiterste zuiden is in de tweede helft van de avond sneeuwval mogelijk boven de 1200m. Zwakke tot matige westenwind, geleidelijk noordwestelijk en toenemend tot matig.
Woensdag t/m Zaterdag:
Wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen(buien).

Frankrijk: Overgang naar wisselvallig weer.


Vandaag:
Licht bewolkt en een zeer kleine kans op een enkele regen- of sneeuwbui. Zwakke tot matige noordwestelijke wind.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. Van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt en regen (buien) of sneeuw(buien). Zwakke tot matige noordwesten wind.
Woensdag t/m Zaterdag:
Zonnige perioden afgewisseld met regen of sneeuwbuien.

Italië: Dinsdagavond kans op sneeuw in het uiterste noorden.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak tot matig uit zuidoostelijk richting.
Morgen:
Half bewolkt, spoedig overgaand in zwaar tot geheel bewolkt. Er valt van tijd tot tijd sneeuw boven de 800-1200m. De wind is matig tot vrij krachtig uit noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend wisselvallig, met van tijd tot tijd regen of sneeuwbuien.

Oostenrijk: Verse sneeuw van dinsdag op woensdagnacht.


Vandaag:
Licht bewolkt. Zwakke noordwestelijke wind.
Morgen:
Half bewolkt, spoedig overgaand in zwaar tot geheel bewolkt. Er valt regen, overgaand in sneeuw boven de 800-1200m. De hoeveelheden kunnen aan de Noordflank oplopen van 8-15cm. De wind is matig tot vrij krachtig uit noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend wisselend weer, droge perioden worden afgewisseld met zonnige perioden.

Zwitserland: Dinsdag sneeuwkansen.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt bij een zwakke noordwestelijke wind.
Morgen:
Half bewolkt, spoedig overgaand in zwaar tot geheel bewolkt. Er valt van tijd tot tijd regen overgaand in sneeuw boven de 1000-1200m. De wind is matig tot vrij krachtig uit noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Geleidelijk overgang naar wisselend weer. Zonnige perioden, met in de middag kans op een enkele lokale regen- of sneeuwbui.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.