8 april 2011 door Suzanne in 'Nieuws', Materiaal''

winter

Deze winter heb ik de mogelijkheid gehad een unieke rugprotector uit te proberen! Het is een protectie vest van het merk Booster en ik ben helemaal overtuigd van de werking. Het zogenaamde D3o-materiaal is in het vest geintegreerd en beschermt je rug. Het positieve van dit vest is, dat dit materiaal je alle bewegingsvrijheid geeft. Het materiaal is enorm flexibel en past zich door de lichaamswarmte perfect aan je lichaam aan.


winter

Wat is D3o?

Onder normale omstandigheden is het materiaal dus zacht en flexibel, maar bij bijvoorbeeld een val is het extreem schock-absorberend. De moleculen van het materiaal schijnen zich samen te trekken, waardoor de kracht wordt geabsorbeerd en gespreid. Als je het D3o-materiaal in de hand hebt, is het kneetbaar, maar zodra je er met een hamer op slaat, vervormd het niet. Het is keihard.

rugprotector

Voor- en nadelen

Het is een heerlijk licht vestje, wat je onder je jas aantrekt. Na 5 minuten merk je al niet meer dat je een protector draagt, omdat het zich helemaal aanpast! Het enige kleine nadeel vind ik, dat de rugprotector vrij kort is, waardoor het stuitbeen niet beschermd wordt. Maar ik heb me laten vertellen, dat het sowieso beter is om voor je stuitbeen een beschermbroekje te dragen in plaats van een rugprotector. Op het moment dat je valt, beweegt zich de protector en is je stuitje sowieso niet meer beschermd.

rugprotector

Het vest dat ik afgelopen winter getest heb: licht en comfortabel.

Bekend in de sportwereld

Inmiddels is het materiaal in de sportwereld bekend geraakt. In de tenniswereld wordt het door Head gebruikt in de tennisrackets. Er komen steeds meer innovatieve producten wat betreft protectie in de sportwereld van D3o, zoals beenprotectors bij voetballers en inmiddels in er zelfs een muts op de markt gebracht van D3o, als je valt, wordt de muts dus keihard en beschermd het je hoofd. Ook worden er hoesjes voor de Iphone ontworpen van dit materiaal, ter bescherming van je telefoon! Een nieuwe revolutie op het gebied van protectie.

Waar te koop?

Het vestje wat ik geprobeerd heb, heb ik op Internet gevonden voor € 69,50 en is ook online te bestellen. Mocht je op zoek zijn naar protectie tijdens het skien, denk dan even aan dit nieuwe materiaal D3o.

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!