Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zonnig, na het weekend bewolkt en buien.

1878 - Alpenweer: Zonnig, na het weekend bewolkt en buien. (1)

Het hoge drukgebied dat verantwoordelijk is voor de het mooie weer van de afgelopen dagen trekt in oostelijke richting. De activiteit ervan wordt geleidelijk aan minder. Na het weekend nemen bewolking en neerslagkansen toe, waarbij in de middag een klap onweer mogelijk is.

Neerslag tussen 07 en 16 uur op vrijdag 08 april 2011.

Zon, na het weekend buien met kans op onweer.

In Oostenrijk begint de dag met veel bewolking en af en toe wat lichte regen. Doordat de sneeuwgrens rond de 3km ligt is de kans op sneeuw zeer gering. In de overige Alpenlanden blijft de zon volop schijnen. Het hoge drukgebied dat hiervoor verantwoordelijk is schuift vanaf de Britse Eilanden richting het oosten van Duitsland en breekt geleidelijk aan af. Hierdoor zal op maandag een lagedrukgebied vanaf de Middellandse Zee iets noordelijker komen te liggen. Hierdoor zal de neerslagkans in het westen van Italië en het oostelijk deel van de Franse Alpen met meer bewolking en enkele regen- of sneeuwbuien te maken krijgen. Vanaf dinsdag komt aan de gehele Zuidflank veel wind en toenemende buienkans voor. Doordat de sneeuwgrens dan rond de 2400-2700m ligt zal wederom de meeste neerslag als regenbuien vallen. Aan de Noordflank is het droger en komen enkele zonnige perioden voor.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer. Voor wat betreft de neerslag prognose (hoeveelheid en locatie) na het weekend is de onzekerheid groot

Rustige omstandigheden bij de liften in Samnaun op 2488m (Zwitersland).

Duitsland: Geleidelijk steeds meer zon.


Vandaag:
Licht tot half, in het zuiden zwaar, bewolkt. In het oosten een kleine kans op wat lichte (mot)regen. De wind is zwak tot matig noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak tot matig noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Vrijwel onbewolkt, maar na het weekend in de middag toenemende kans op een regenbui.

Frankrijk: Zonnig maar na het weekend enkele buien, mogelijk met onweer.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit richtingen tussen noordwest en noordoost. In het oosten is de wind matig tot vrij krachtig.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak en in het westen noordwestelijk maar aan de oostflank zuidoostelijk.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnig, maar na het weekend meer bewolking en kans op enkele regen- of onweersbuien.

Italië: Veel zon. Toenemende kans op (onweers)buien.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In het noordoosten is het aanvankelijk zwaar bewolkt. De wind is matig tot vrij krachtig uit noordelijke richting en is behoorlijk vlagerig.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is matig tot vrij krachtig uit noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnig weer, maar vanaf dinsdag toenemende kans op een enkele regen- of onweersbui.

Oostenrijk: Eerst nog bewolkt, daarna vooral aan de Noordflank veel zon.


Vandaag:
Half tot zwaar, beneden de 2200m geheel, bewolkt. Van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of motregen. De kans op sneeuw is vrijwel nul. De wind is zwak tot matig, aan de Zuidflank vrij krachtig, uit noordelijke richting.
Morgen:
Aanvankelijk half tot zwaar, maar in de loop van de ochtend overal licht, bewolkt. De wind is matig uit noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Eerst nog zonnige perioden, na het weekend toenemende kans op een enkele regen- of onweersbui.

Zwitserland: Zonnig, maar ook enkele regenbuien mogelijk.


Vandaag:
Licht, in het uiterste zuidoosten in de ochtend half, bewolkt. De wind is matig, in het noorden zwak, uit meest noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt bij een matige tot vrij krachtige noordelijke wind.
Zondag t/m Woensdag:
Overwegend zonnig weer. Na het weekend in de middag een enkele bui.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.