Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Overgang naar zonnig weer.

1866 - Alpenweer: Overgang naar zonnig weer. (1)

Vandaag hebben we nog met veel bewolking en van tijd tot tijd regen, of sneeuw te maken. Maar geleidelijk aan wint hoge luchtdruk terrein over de Alpen en keert het zonnige weer terug. Op maandag is tijdelijk weer bewolkt en regenachtig, of valt er wat lichte sneeuw.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op donderdag 31 maart 2011. Vandaag valt de meeste neerslag als (mot)regen.

Vandaag nog veel bewolking en regen of sneeuw.

Vandaag gaat de hogere luchtdruk terrein winnen in de Alpenlanden. Maar ook de komende perioden, en wellicht tot het einde van de komende week, ziet het er naar uit dat hoge luchtdruk aanwezig blijft. Voor vandaag hebben we eerst nog te maken met een bewolkingszone die van west naar oost over de skigebieden trekt. In deze zone komen perioden met regen, of lichte sneeuw boven de 2200m voor. De grootste kans op neerslag is in het westen en aan de Noordflank van de Alpen. De sneeuw is voorbehouden aan de hoogste toppen. Daarna zijn er enkele zonnige dagen maar op maandag trekt een volgende bewolkingszone vanuit het noordwesten binnen. Het levert vooral voor maandag een bewolkte dag op en aan de Noordflank zal dat ook dinsdag het geval zijn. Elders overheerst de zon weer en kunnen we ons opnieuw opmaken voor een aantal zonnige dagen. De sneeuwgrens ligt meest van de tijd tussen de 2000-2500m maar er zijn ook dagen dat deze rond de 2800m komt te liggen. De temperaturen zullen in de loop van de dag in de dalen behoorlijk kunnen oplopen. En bovenop de hoger gelegen pistes is het geweldig skiweer, volop zon en sneeuw.
Betrouwbaarheid:
Slechts 85% van de computer berekeningen geven een overeen- komend beeld weer.

De laatste handelingen van gisteren middag in Mayrhofen, voordat de ski dag weer voorbij is.

Duitsland: Regen, maar steeds meer zon.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. Vroeg in de ochtend van het westen uit toenemend naar zwaar tot geheel bewolkt weer, met van tijd tot tijd (mot)regen. Matig, in de middag lokaal vrij krachtige zuidwest tot westenwind. De wind zal behoorlijk vlagerig zijn in de bergen.
Morgen:
Geheel bewolkt. Met name in de ochtend af en toe wat lichte (mot)regen welke zich in oostelijke richting verplaatst. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwestelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Eerst volop zonnige perioden met in de nacht en ochtend mistbanken. Vanaf zondagavond van het westen uit toenemende bewolking en van tijd tot tijd (mot)regen. Ook op dinsdag in het zuiden veel bewolking.

Frankrijk: Zonniger weer, afgewisseld met bewolkte dagen.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt, maar snel toenemend naar zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2000-2200m. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de nacht en ochtend een enkele mistbank. Overdag kunnen in de dalen flarden laaghangende bewolking voorkomen beneden de 2000m.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Vrijwel onbewolkt en zonnig weer. In de nachten neemt de kans op een mistbank toe. In de nacht naar maandag van het westen meer bewolking en op maandag regen en sneeuw.

Italië: Overgang naar zonniger weer.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. Van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt en met name in het noorden van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200m. In het zuidelijk deel van de Italiaanse- en Franse Alpen is het droger.
Morgen:
Licht, in het uiterste noorden eerst nog zwaar, bewolkt. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Overwegend licht bewolkt, met name in de nachten in de Po vlakte op uitgebreide schaal mistbanken in de nacht en vroege ochtenduren. Op maandagochtend van het westen uit regen of sneeuw.

Oostenrijk: Na vandaag meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt. Geleidelijk van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200-2500m. De wind is matig uit zuidwest tot westelijke richting, in de middag noordwestelijk.
Morgen:
Aanvankelijk half tot zwaar bewolkt, maar in de loop van de ochtend klaart het op en komt de zon er volop bij. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Weinig bewolking en in de nacht een enkele mistbank. Op maandag van het westen uit toenemende bewolking gevolgd door regen en sneeuw.

Zwitserland: Vandaag bewolkt met regen of sneeuw, daarna meer zon.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt, en spoedig van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt met van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200m. De wind is zwak , spoedig toenemende naar matig uit zuidwest tot westelijke richting.
Morgen:
Aanvankelijk half tot zwaar bewolkt, maar in de loop van de ochtend klaart het op en komt de zon er volop bij. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Zonnige perioden, met kans op nevel en/of mistbanken in de nachten. Vanaf zondagavond toenemende bewolking gevolgd door regen, of sneeuw.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.