30 maart 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Vorige week was ik in Galtür. Na 3 heerlijke dagen skiën en boarden in het skigebied van Galtür, gaan we op woensdag een dagje naar Ischgl. Deze twee plaatsen liggen op slechts een kwartiertje van elkaar, maar zijn twee absolute tegenpolen. In Ischgl heb je een enorm skigebied, perfecte faciliteiten en een bruisend uitgaansleven. Terwijl Galtür puur, klein en rustig is.

De pistes liggen er prachtig bij deze ochtend.

In Ischgl ga je niet om 22.00 uur slapen

Om 09.30 uur nemen we de Silvrettabahn richting Idalp. Rond deze tijd is het nog niet zo druk. In Ischgl gaat men over het algemeen niet om 22.00 uur slapen, dus ‘s ochtends komt het hier wat later op gang. Vanaf de Idjoch nemen we eerst de blauwe piste nr.11 om op te warmen. Het is genieten op deze heerlijk brede en strak geprepareerde piste. Daarna gaan we nogmaals richting de Idjoch en boarden richting de Tridalp in het Zwitserse Samnaun. De condities hier zijn echt super, omdat het grootste gedeelte van de pistes in Ischgl en Samnaun boven de 2.000 meter ligt.

Vanaf de Idjoch richting Samnaun.

Voor- en nadelen

De afdalingen in Ischgl en Samnaun zijn een stuk langer dan in Galtür en de liften over het algemeen een stuk sneller, heerlijk! Toch is het wel weer even wennen aan de drukte op de pistes. In Galtür draai je je bochten waar je wilt en kunt zonder problemen van korte naar lange bochten overgaan. Hier is het oppassen, in je spoor blijven en goed opletten. Beide gebieden hebben zo hun voor-en nadelen. Ik vind het fijn om te kunnen afwisselen tussen deze gebieden.

Heerlijk carven

Om 11.00 uur maken we een korte stop bij het bergrestaurant ‘Salaas’ in Samnaun. Wat een prachtige tent is dit! Ook het uitzicht is geweldig. Na deze break gaan we weer richting Ischgl. Op de blauwe nr. 23 bij Höllkar is het heerlijk carven. Na de zwarte nr. 20 wordt het toch echt tijd om te lunchen. Het is inmiddels bijna 14.00 uur en we hebben onze lunch bewust uitgesteld om te genieten van de rustigere pistes tussen 12.00 en 14.00 uur.

Genieten op het terras van het 'Alpenhaus'...

Volle buik

Bij het bergrestaurant ‘Alpenhaus’ nemen we de ‘Tagesshit’; een enorm bord pasta met groente en kip, erg lekker. Met een (te) volle buik boarden we normaals richting Samnaun. Bij het vastmaken van de bindingen wordt het me steeds weer duidelijk waarom je beter een lichte lunch kunt nemen. De puf is er wel een beetje uit! Om iets voor 16.00 uur nemen de lift bij Tridalp om weer richting Ischgl te gaan. De dalafdaling naar Ischgl ligt er prima bij. Voor Ischglse begrippen is het niet zo druk naar beneden en het aantal ‘kamikaze-piloten’ valt reuze mee. Dit heb ik hier wel eens anders meegemaakt.

Andere dimensie

Na wat winkelen en een drankje verlaten we het ‘feest’ in Ischgl en keren terug naar het rustige Galtür. Na een dagje knallen op ruim 200 km pistes, gaan we morgen weer wintersporten in een andere ‘dimensie’ op de 40 km pistes van Galtür.

Klik hier voor het eerste deel van mijn reisverslag >>

Meer informatie over Ischgl? Klik hier >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen