Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Eerst nog buien, daarna veel zon.

1861 - Alpenweer: Eerst nog buien, daarna veel zon. (1)

Geleidelijk aan krijgt het gehele Alpengebied met een hoge drukgebied te maken. Tot die tijd zijn er buien in het westen en zonnige perioden in het oosten. Vanaf donderdag wordt het overal droger en schijnt de zon volop.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op dinsdag 29 maart 2011.

Eerste dagen tegenstellingen tussen het oostelijk- en westelijk Alpengebied.

De invloed van hoge luchtdruk gaat zich de komende perioden steeds meer over het Alpengebied uitbreiden. Vandaag is daar al iets van te merken vooral in de oostelijk gelegen skigebieden. Het is droog en de zon schijnt volop. In het westen en vooral in de Franse Alpen zijn eerst zonnige perioden, maar in de middag neemt de buienactiviteit weer volop toe. Hierbij is zelfs een enkele klap onweer mogelijk. Ook morgen houden we de tegenstellingen tussen het oostelijk- en westelijk Alpengebied. Een volgend hoge drukgebied zal zich, in tegenstelling tot eerdere verwachtingen, vervolgens tot over het zuiden van Duitsland uitbreiden. We krijgen tot en met het eind van deze verwachtingsperiode met droog en zonnig weer te maken. Wel nemen de mistkansen in de nacht en vroege ochtend toe, maar overdag schijnt de zon volop.
Betrouwbaarheid:
Slechts 80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer.

Inmiddels komen de opklaringen vanuit het westen binnenzetten in Italië.

Duitsland: Geleidelijk overgang naar zonnig weer.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, geleidelijk een enkele stapelwolk. De wind is zwak uit veranderlijke, richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, met in de middag een enkele stapelwolk. Lokaal kan in het uiterste zuiden een regenbui tot ontwikkeling komen waarbij een klap onweer mogelijk is. De wind is zwak uit zuidoostelijke, in de middag veranderlijke, richting.
Donderdag t/m Zondag:
Op donderdag van het westen uit toenemende bewolking en van tijd tot tijd regen. Daarna overwegend licht bewolkt en veel zon.

Frankrijk: Bewolkt en sneeuwbuien, daarna droger en meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de middag zwaar tot geheel bewolkt en regen of sneeuwbuien boven de 2000m. Mogelijk vergezeld van een klap onweer. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht tot half, van het westen uit zwaar tot geheel, bewolkt en perioden met regen. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overgang naar droog en zonnig weer. In de nachten neemt de kans op een mistbank toe.

Italië: Overgang naar zonnig weer.


Vandaag:
Licht bewolkt, vooral in de westelijke helft geleidelijk half tot zwaar bewolkt en enkele regen- of sneeuwbuien. Kleine kans op een klap onweer. De wind is zwak, zuidoostelijk richting.
Morgen:
Half tot zwaar bewolkt en vanuit het westen toenemende kans op een enkele regenbui, of sneeuwbui boven de 2000m. De wind is zwak, veranderlijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Geleidelijk droger en zonniger weer. In het uiterste noorden kan het op donderdag zwaar bewolkt worden en kan er wat regen, of sneeuw vallen.

Oostenrijk: Eerst buien vanaf vrijdag droog en meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt. In de middag in het uiterste westen half tot zwaar bewolkt en kans op een enkele regen- of sneeuwbui. In de avond afnemende buienactiviteit. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. In het westen half tot zwaar bewolkt en kans op een enkele regen- of sneeuwbui. In de avond afnemende buienactiviteit. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Op donderdag en in de nacht naar vrijdag nog veel bewolking en perioden met regen, of sneeuw boven de 2500m. Daarna droog en meer zon.

Zwitserland: Buien, maar geleidelijk steeds meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt, in het uiterste zuidoosten kans op een regen- of sneeuwbui. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, maar toenemende kans op zwaar bewolkt weer en een enkele regen, of sneeuwbui. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Eerst geleidelijk meer bewolking en tot in de avond kans op regen, of sneeuw boven de 2200-2500m. Daarna droog en zonnige perioden.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.