28 maart 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Afgelopen week waren we in Galtür en wat hebben we een geluk gehad! Verse sneeuw bij aankomst, lage temperaturen en de hele week een strak blauwe lucht. Wat wil je nog meer tijdens je wintersport? Met bruine ‘goggle-faces’ rijden we nu naar huis over de Duitse Autobahn en kijken terug op een week met perfecte omstandigheden.

Zondagochtend: strak blauwe lucht en verse sneeuw...

Verse sneeuw en zon

Het is een beetje druilerig en vies weer als we zaterdagmiddag aankomen in het Tiroolse Galtür. We worden net als vorig jaar vriendelijk ontvangen in het kleine, comfortabele Haus Sonne. Franz, eigenaar en skileraar, vetelt ons dat er de afgelopen twee dagen een mooie laag verse sneeuw is gevallen en dat vanaf morgen de zon zal schijnen! Na de eerste schnitzel met ‘pommes’ van deze week kruipen we op tijd onder de wol, want morgen willen we vroeg bij de lift staan.

Het lijkt of je vanaf de piste zo de Kopssee in board.

Klein maar fijn

En inderdaad, als we de volgende ochtend wakker worden is er geen wolkje meer te bekennen. Na het ontbijt springen we in de auto en zien op de thermometer dat het -11 graden is! Best frisjes voor eind maart. Het skigebied van Galtür is nog geen 5 minuten rijden vanaf het centrum. Dit relatief kleine skigebied heeft 40 km pistes, maar biedt voor elk wat wils. Groot voordeel is dat het erg rustig is. Je staat nooit in de rij voor de lift, op de pistes heb je alle ruimte en er zijn mooie off-piste mogelijkheden.

Eén van de 'Freeride-zones' in Galtür.

Enorme speeltuin

We nemen vanaf de Ballunspitze piste n. 14 richting de Breitspitzbahn. Bij deze, wat langzame, tweezitter zijn volop mogelijkheden voor freeriders. Er is een lange skiroute en er zijn een aantal ‘freeride-zones’. De omstandigheden zijn perfect; de sneeuw is licht en de lucht blauw. We genieten enorm in deze enorme ‘speeltuin’. Dit belooft een heerlijke week te worden!

Lage temperaturen, perfecte sneeuw

De eerste 3 dagen is de temperatuur laag, waardoor de sneeuw perfect is. We vermaken ons prima op en naast de pistes. Uitrusten en bijtanken doen bij Addis Abeba[r] naast de zwarte piste nr. 01. Deze moderne berghut met strakke en sfeervolle inrichting heeft een heerlijk terras en prima eten. Vanaf 15.00 uur klinken hier de bekende après-ski hits, maar voor echte après-ski moet je in het nabijgelegen Ischgl zijn. In Galtür valt op dit gebied weinig te beleven. ‘s Avonds eten we bij de ‘Tiroler Stube’ waar de lekkerste specialiteiten uit de regio op de kaart staan. Simpel maar heerlijk eten. Een echte aanrader!

De leukste 'berghut' van Galtür: Addis Abeba[r].

Binnenkort meer over onze week in Galtür.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen