Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Buien afgewisseld met zonnige perioden.

1858 - Alpenweer: Buien afgewisseld met zonnige perioden. (1)

De eerste dagen komen veel stapelwolken voor, die in de middag tot regen- of sneeuwbuien zullen uitgroeien. Ook morgen begint zonnig, maar opnieuw buien in de middag. De dagen erna vooral veel bewolking aan de Noordflank en van tijd tot tijd regen. Pas in het weekend overal droger en meer zon.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op maandag maart 2011.

Buien, daarna eerst zonnig en vervolgens opnieuw regen of sneeuw.

Een hoge drukgebied ligt boven ons land en een lage drukgebied boven de Middellandse Zee. Hiertussen waait een noordoostelijke stroming met aanvoer van vochtige lucht. Er komt vandaag veel bewolking voor en er valt van tijd tot tijd wat regen, of sneeuw boven de 1600-2200m. Morgen schuift het hoge drukgebied naar het zuidoosten weg en hebben we een droge en zonnige dag in de meeste Alpenlanden. De Franse Alpen kunnen in de middag wel weer een enkele regen- of sneeuwbui verwachten. De dagen erna strekt de invloed van een Atlantisch hoge drukgebied zich richting de Alpen uit. Dit levert vooral aan de zuidflank van de Alpen zonnig en droog weer. Maar aan de Noordflank worden perioden met meer bewolking afgewisseld met regen, of sneeuw boven de 1800-2200m. Als op vrijdag het hoge drukgebied dichterbij komt zal het ook aan de Noordflank wat droger en zonniger worden.
Betrouwbaarheid:
Slechts 80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer. Precieze locatie van het hoge drukgebied halverwege de week is nog onzeker.

Er wordt met man en macht gewerkt in Köningsleiten om de pistes, en de weg ernaar toe goed te onderhouden.

Duitsland: Wisselende omstandigheden.


Vandaag:
Licht bewolkt. In het uiterste zuiden geleidelijk half tot zwaar bewolkt en kans op een enkele regenbui. De wind is matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, met in de middag een enkele stapelwolk. De wind is zwak uit zuidoostelijke, in de middag veranderlijke, richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Wisselend bewolkt en van tijd tot tijd regen. Vanaf zaterdag duidelijk droger weer en meer zon.

Frankrijk: Eerst veel bewolking en sneeuwbuien, maar geleidelijk droger en meer zon.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele regen of sneeuwbui boven de 2000m. De wind is zwak, in de middag matig, uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In de middag tijdens een regen of sneeuwbui boven de 2000m zwaar bewolkt. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Eerste dagen nog veel bewolking en een enkele regen- of sneeuwbui. Vanaf morgen droger en meer zonnige perioden.

Italië: Eerst buien, geleidelijk meer zon.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt en tijdens een enkele regenbui zwaar bewolkt. In het uiterste noorden zal een sneeuwbui mogelijk zijn. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, geleidelijk half tot zwaar bewolkt en kans op een enkele regenbui of sneeuwbui. De wind is zwak zuidoostelijk richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Vandaag in de middag nog kans op buien, vanaf morgen meer droger en meer opklaringen. In het uiterste noorden kan, tot zaterdag, nog wel meer bewolking aanwezig zijn.

Oostenrijk: Sterk wisselende omstandigheden.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. In de middag tijden een regen- of sneeuwbui tijdelijk zwaar bewolkt. In de avond neemt de buienactiviteit weer af. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. In de middag half tot zwaar bewolkt en toenemende kans op een enkele regen- of sneeuwbui. In de avond afnemende buienactiviteit. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Eerst nog zonnige perioden, maar geleidelijk meer bewolking en tot zaterdagochtend kans op regen, of sneeuw boven de 2200-2800m.

Zwitserland: Vooral morgen en later in de week meer zon.


Vandaag:
Half bewolkt. Tijden een regen- of sneeuwbui tijdelijk zwaar bewolkt. In de avond neemt de buienactiviteit weer af. De wind is matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in het uiterste zuidoosten kleine kans op een lichte regen of sneeuwbui. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Eerst nog zonnige perioden, maar geleidelijk meer bewolking en tot vrijdagmiddag kans op regen, of sneeuw boven de 2200-2500m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.