Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Sterk wisselende omstandigheden.

De hoge drukinvloed gaat vandaag al plaats maken voor lagere luchtdrukken. Het zonnige weerbeeld wordt vervangen door wisselend bewolkt weer, met dagelijks kans op neerslag. Meest in de vorm regen, maar boven de 2200m is er ook sneeuw mogelijk.

i> Sneeuwhoogtes op zaterdag 26 maart 2011

Wisselend weerbeeld.

De invloed van hoge luchtdruk, over de Alpenlanden, wordt minder. De eerste tekenen hiervoor zien we in de loop van de ochtend. Het zonnige weer van de aflopen dagen maakt vanuit het noorden plaats voor meer bewolking en regen- of sneeuwbuien. Een volgende bewolkingszone ligt morgen tegen de Noordflank aan en zorgt daar opnieuw voor regen, of sneeuw boven de 2200m. Vanuit het westen nadert een lage drukgebied waardoor ook aan de Zuidflank en in het westen buien gaan ontstaan. Vanaf dinsdag zien we vanuit het westen opnieuw opbouw van hogere luchtdruk. Hierdoor keren met name aan de noordflank de zonnige perioden terug, maar op donderdag lijkt een actieve neerslagzone vanuit het noordwesten dichterbij te komen en voor sneeuw boven de 1800-2200m te gaan zorgen. Elders valt het voornamelijk als regen. Al met al een sterk wisselend weerbeeld van dag tot dag en per skigebied, waarbij opklaringen afgewisseld worden met neerslag.
Betrouwbaarheid:
Slechts 65% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer. Per skigebied sterk wisselende omstandigheden.

Het zonovergoten weer maakt geleidelijk plaats voor stapelwolken.

Duitsland: Regen(buien), maar ook zonnige dagen.


Vandaag:
Licht bewolkt, geleidelijk toenemend naar half tot zwaar bewolkt en een enkele regenbuien. De wind is zwak, toenemend naar matig uit west tot noordwestelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en enkele regenbuien. De wind is zwak uit noordoostelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Maandag en dinsdag enkele droge dagen met zonnige perioden. Vanaf woensdag opnieuw toenemende bewolking en op donderdag regen.

Frankrijk: Overwegend veel bewolking en sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, in de middag enkele stapelwolken en slechts een kleine kans op een enkele sneeuwbui in de bergen boven de 2200m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt maar geleidelijk enkele stapelwolken en toenemende kans op enkele sneeuwbuien in de bergen, elders regenbuien. De kans op een klap onweer is in het westelijk Alpengebied mogelijk. De wind is zwak uit zuidelijke later noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend veel bewolking en elke dag kans op regen, of sneeuw boven de ca. 2000m.

Italië: Buiig weer.


Vandaag:
Onbewolkt, in de loop van de ochtend stapelwolken en toenemende kans op half tot zwaar bewolkt weer en enkele regen- of sneeuwbuien. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt en toenemende kans op een enkele regen of onweersbui. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Wisselend bewolkt en, met name in het (noord) westen, dagelijks kans op een enkele regen of sneeuwbui.

Oostenrijk: Regen- en/of sneeuwbuien, na het weekend tijdelijk droger.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, maar gedurende de ochtend snel toenemende bewolking en kans op een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwestelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt in het zuiden aanvankelijk half bewolkt. Geleidelijk toenemende kans op regen, of sneeuw boven de 2200m. De wind is zwak uit richtingen tussen zuid en oost.
Maandag t/m Donderdag:
Aanvankelijk enkele drogere dagen met zonnige perioden. De grootste kans op een lokale bui aan de Zuidflank, vanaf woensdag vanuit het westen toenemende bewolking en kans op sneeuw.

Zwitserland: Buiig weer, daarna meer bewolking.


Vandaag:
Licht bewolkt. Tijdens regen of sneeuwbuien tijdelijk half tot zwaar bewolkt. de wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, maar spoedig half tot zwaar bewolkt met regen- of sneeuwbuien. De wind is zwak uit zuidelijke, in de middag noordwestelijke, richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend veel bewolking en elke dag kans op regen, of sneeuw boven de 2200m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.