Skip to navigation Skip to main content

Reisweer: In de Alpen veel regen en sneeuw.

1839 - Reisweer: In de Alpen veel regen en sneeuw. (1)

Een hoge drukgebied boven de Britse Eilanden breidt zijn invloed naar het vaste land uit. Hier vooruit wordt met een noordelijke stroming een bewolkingszone met regen naar de Alpenlanden gevoerd. Op vrijdag- middag ligt deze zone over Nederland. Zaterdagmiddag is de achterste begrenzing van de neerslag opgeschoven langs de lijn Bordeaux-München. De neerslag zal grotendeels als (mot)regen vallen en in de bergen, of hoger gelegen gebieden in Duitsland, als (natte) sneeuw. Er is een kleine kans dat zeer lokaal in Duitsland de neerslag in de vorm van ijzel valt.

België: Code Groen.


Vrijdag en zaterdag:
Vanaf vrijdagmiddag zwaar tot geheel bewolkt en af en toe wat lichte (mot)regen. De laatste neerslag verlaat België aan het begin van de nacht.

Duitsland: Code Groen, zeer lokaal Oranje


Vrijdag en zaterdag:
Vanaf vrijdagmiddag zwaar tot geheel bewolkt en af en toe wat lichte (mot)regen. Neerslag ligt op zaterdagmiddag over het zuiden van Duitsland. In de hoger gelegen gebieden zal de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw kunnen vallen, geen grote hoeveelheden. Er is een kleine kans dat boven centraal Duitsland kortdurend ijzel voorkomt. Grootste kans hierop is net oost van de meest gebruikte routes naar de Alpen.

Frankrijk: Code Groen.


Vrijdag en zaterdag:
Vanaf vrijdagmiddag van tijd tot tijd regen, in de Vogezen kan dit lokaal wat (natte) sneeuw geven. Op zaterdagochtend ligt de neerslagzone al zuid van Parijs en de meeste neerslagactiviteit verdwijnt op het moment dat de Franse Alpen bereikt worden.

Italië: Code Groen


Vrijdag en zaterdag:
Licht bewolkt, in het uiterste noorden half tot zwaar bewolkt. Op zaterdagmiddag in de Dolomieten lokaal een enkele sneeuwbui.

Oostenrijk: Code Oranje, lokaal rood


Vrijdag en zaterdag:
Op vrijdagmiddag naar het oosten wegtrekkende regenzone, sneeuw boven de 1500m. In de dalen kan lokaal veel regen vallen. Zaterdagochtend nadert van het noorden uit een volgende zone met (lokaal matige) sneeuwval boven de 800-1200m.

Zwitserland: Code Groen.


Vrijdag en zaterdag:
Op vrijdag in het zuidoosten zwaar tot geheel bewolkt en wat lichte sneeuwval, op zaterdag van het noorden uit sneeuw boven de 800-1200m. De neerslag activiteit neemt in het westen steeds verder af.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.