Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel bewolking en sneeuwkansen.

1838 - Alpenweer: Veel bewolking en sneeuwkansen. (1)

De bewolking overheerst de eerste dagen. Lokaal kan er wel weer veel verse sneeuw gaan vallen, maar precieze locaties hiervoor zijn moeilijk aan te geven. Pas na het weekend zullen langduriger opklaringen mogelijk zijn als een hoge drukgebied boven Duitsland positie kiest.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op donderdag 17 maart 2011.

Eerst veel bewolking en lokaal veel verse sneeuw.

Een lage drukgebied dat gisteren voor veel bewolking en lokaal veel sneeuw zorgde ligt inmiddels over het oosten van Oostenrijk. De bij het lage drukgebied behorende bewolkingszones trekken vandaag vanuit het noordwesten over de skigebieden. Hierbij valt opnieuw regen, of sneeuw boven de 1500-2000m. Op vrijdag is tijdelijk de invloed van hogere luchtdruk merkbaar als in de middag vanuit het westen enkele opklaringen binnentrekken. Aan de oostflank van de Franse en Zwitserse Alpen zijn de zonnige perioden al in de loop van donderdag aanwezig. Een nieuw lage drukgebied ontstaat op vrijdag boven het zuidwesten van Engeland en koerst vervolgens in zuidoostelijke richting. Hierbij zorgt deze opnieuw voor veel bewolking en van tijd tot tijd regen, of sneeuw. Met de aanvoer van koelere lucht zal dit vooral op zondag al vanaf 800-1200m voor verse sneeuw zorgen aan de Noordflank van de Alpen. Daarna keren opklaringen terug als een hoge drukgebied zich boven Duitsland zal gaan vestigen. Wel blijft dan de Zuidflank gevoelig voor bewolking als gevolg van Stau.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend drukpatroon weer.

Overwegend veel bewolking en sneeuw van tijd tot tijd, maken mooie afdeling toch ook goed mogelijk.

Duitsland: Overwegend veel bewolking en van tijd tot tijd regen.


Vandaag:
Licht tot half bewolking. In het westen zwaar bewolkt en wat lichte (mot) regen, geleidelijk naar het oosten uitbreidend en in intensiteit toenemend. De wind is matig uit west tot noordwestelijke richting en zal behoorlijk vlagerig zijn.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen. In de middag van het westen uit droog en licht bewolkt weer. De wind is eerst matig uit noordwestelijke richting, maar wordt geleidelijk zwak uit veranderlijke richtingen.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Aanvankelijk enkele opklaringen en een mistbank, vanuit het noordwesten toenemende bewolking gevolgd door regen. Vanaf zondagmiddag geleidelijk meer zonnige perioden en droog.

Frankrijk: Sneeuwkansen.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en wat lichte sneeuwval boven de 1500m. Geleidelijk aan de oostflank droger en enkele opklaringen. De wind is zwak, toenemend naar matig, uit noordwestelijke richting en er komen sterke windstoten voor.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en vooral aan de westflank van tijd tot tijd sneeuw boven de 1600-1800m. Aan de oostflank geleidelijk droger en zonnige perioden. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Opklaringen, maar van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt en kans op sneeuw. Daarna in het westen opklaringen en aan de oostflank meer bewolking en kans op lichte sneeuwval.

Italië: Geleidelijk meer opklaringen.


Vandaag:
Eerst in het westen en oosten zwaar tot geheel bewolkt en sneeuwval boven de 1500-1800m. Elders licht tot half bewolkt en droog, maar ook hier neemt snel de bewolking toe en gaat er van tijd tot tijd sneeuw vallen. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht, in het oosten half tot zwaar, bewolkt. Slechts in het uiterste noordoosten kans op wat lichte sneeuwval boven de 1800m. De wind is matig uit noordelijke richting. In het westen meer noordwestelijk en zwak.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Licht tot half bewolkt en vanuit het noorden wat lichte sneeuwval. Vanaf zondagavond vanuit het noorden opklaringen en droog.

Oostenrijk: Sneeuw.


Vandaag:
Aanvankelijk vooral in het oosten zwaar tot geheel bewolkt en sneeuw boven de 1400-1800m, in westen eerst nog licht tot half bewolkt. In de ochtend neemt ook hier de bewolking toe en gaat er sneeuw vallen. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwestelijke richting. Er komen windvlagen voor tot 65 km/u.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw boven de 1400-1800m. In de middag van het westen uit droger en licht tot half bewolkt weer. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting. Er komen windvlagen voor tot circa 70km/u.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Van het westen uit toenemende bewolking en sneeuwval. Vanaf zondagmiddag vanuit het noorden opklaringen en droog.

Zwitserland: Overwegend veel bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt en droog. Spoedig van het westen uit toenemend naar geheel bewolkt en perioden met sneeuw boven de 1400-1800m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In het uiterste zuidoosten eerst nog zwaar bewolkt. De wind is zwak, in het zuidoosten matig tot vrij krachtig en er zijn windstoten tot ca 65 km/u.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Van het westen uit toenemende bewolking en sneeuwval. Vanaf zondagmiddag vanuit het noorden opklaringen en droog, maar in het uiterste zuidoosten kans op wat meer bewolking en wat lichte sneeuwval.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.