16 maart 2011 door Thijs in 'Nieuws''

Snowplaza SKI ATLAS gaat met haar tijd mee en heeft daarom de SKI ATLAS for iPad gelanceerd. Alles wat je van het toonaangevende naslagwerk gewend bent maar nu verpakt in een vernieuwend, digitaal jasje! De SKI ATLAS brengt ruim 250 skidorpen en 150 skigebieden overzichtelijk samen in een nieuwe app voor de iPad. Compleet met bestemmingswijzer, up-to-date sneeuwcondities, live webcams, weersverwachtingen, pistekaarten, HD foto’s, recensies en meer.


iPad ten volste benut

De SKI ATLAS, bekend van het gelijknamige jaarlijkse naslagwerk, is nu dus ook beschikbaar als wintersportapp voor de iPad. Een complete en gebruiksvriendelijke applicatie die de talloze mogelijkheden van de iPad volledig benut. Op een overzichtelijke manier wordt de informatie over wintersportdorpen en –gebieden helder en aantrekkelijk weergegeven. Terwijl je door de vele HD foto’s, pistekaarten en live webcambeelden scrolt krijg je het gevoel al in het dorp van je keuze te zijn gearriveerd.

Bestemmingswijzer

Meest in het oog springende functionaliteit is de bestemmingswijzer. Op basis van jouw voorkeuren, bijvoorbeeld sneeuwzekerheid en après-ski, geeft SKI ATLAS for iPad suggesties voor dorpen die aan jouw wensen voldoen. Naarmate je meer specifieke voorkeuren aangeeft, slinkt het aantal resultaten tot er precies die bestemmingen overblijven die op jouw lijf geschreven zijn. De app zet vervolgens ook de verschillende accommodaties in het gekozen dorp op een rij. Als je een keuze hebt kunnen maken uit alle skibestemmingen, kun je je vrienden via Facebook en Twitter direct op de hoogte brengen.

Sneeuwhoogtes en live-webcams

De doordachte, intuïtieve structuur en heldere keuzemenu’s maken een lawine aan informatie overzichtelijk en toegankelijk. Afstanden, routes en pistekilometers worden duidelijk weergegeven terwijl je te allen tijde het overzicht behoudt. Daarnaast ben je met de app altijd op de hoogte van de actuele weersverwachtingen en sneeuwhoogtes. De live-webcambeelden bevestigen de betrouwbaarheid van de voorspellingen. Na een poosje scrollen en zoomen tussen de foto’s, pistekaarten en webcams waan je je haast al op de berg. Al deze informatie is beschikbaar voor meer dan 250 dorpen en 150 skigebieden in de acht populairste wintersportlanden van Europa.

SKI ATLAS

Gratis te downloaden

SKI ATLAS for iPad is vanaf nu gratis te downloaden in de Apple App Store. De eerste 25 dorpen zijn inbegrepen, zodat de app eerst eens rustig bekeken kan worden. Vervolgens kan het naslagwerk via in-app aankopen uitgebreid worden tot meer dan 250 skidorpen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen en Andorra.

Kenmerken op een rijtje:

  • Meer dan 250 skidorpen
  • Ruim 150 skigebieden
  • De 8 populairste wintersport landen
  • 1000+ HD foto's
  • Pistekaarten voor elk gebied
  • 250 Live webcams
  • Up-to-date sneeuwcondities
  • 5-daagse weersverwachting
  • Recensies lezen en geven per dorp
  • Integratie met Facebook

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.