Skip to navigation Skip to main content

Hoe staat het met de sneeuwcondities?

1830 - Hoe staat het met de sneeuwcondities? (1)

De Nederlandse kranten staan er vol van! "Weinig sneeuw“, "geen sneeuw“, "te warm“ zijn de berichten vanuit de Alpen. Natuurlijk kunnen wij er niet om liegen; dit seizoen is een vrij sneeuwarm seizoen in grote delen van de Alpen. Maar de berichtgeving in Nederland is niet altijd juist. De pistes hier in Fiss liggen er bijvoorbeeld nog prachtig bij!

Goede sneeuw op hoogte en noordhellingen

Het dorp Fiss in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt op 1437 meter hoogte en het skigbied loopt van 1200 meter tot 2800 meter. Er zijn natuurlijk gebieden die nog hoger liggen, maar op deze hoogte is de temperatuur redelijk laag. Doordat het skigebied over geweldige technieken voor het besneeuwen van de pistes beschikt, is het hier extreem sneeuwzeker. Ondanks dat er dit seizoen weinig verse sneeuw is gevallen, zijn de pistes in Serfaus-Fiss-Ladis uitermate goed! Zelfs nu, midden maart, als de temperaturen richting lente gaan, wordt er nog volop geskied. De noordkant van de berg wordt in december misschien iets minder gebruikt omdat het daar zo koud is. Maar deze kant van de berg biedt in het voorjaar ontzettend veel voordelen, omdat de straling van de zon er veel minder sterk is!

Lekker buiten eten in de zon

De carnavalsgasten afgelopen week hebben een fantastische week gehad. Temperaturen zijn in het dorp relatief hoog, dus bij aankomst mis je dat winterse gevoel. Maar als je dan toch heerlijke afdalingen kunt maken en je ´s middags in de zon lekker buiten kunt eten, hebben onze gasten in Serfaus-Fiss-Ladis een absoluut vakantiegevoel!

Elke periode heeft z'n voordelen

Elke periode in de winter biedt zo zijn voor- en nadelen. Aan het begin van het seizoen zijn de dagen iets korter, maar je geniet van de ijle koude lucht en verse sneeuw. Gedurende het seizoen worden de dagen langer en stijgen meestal de temperaturen langzaam. Serfaus-Fiss-Ladis bewijst dit seizoen dat ze als skigebied absoluut sneeuwzeker is. Ondanks de matige sneeuwval kunnen ze hier de pistes op kwalitatief hoog niveau prepareren. Gewoon top!

Suzanne Goossen
Natürlich. Hotel mit Charakter in Fiss

Winter Female Author 3

Over Suzanne

Wintersport is de grote hobby van Suzanne. Ze gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Haar enthousiasme probeert ze op het weblog van Snowplaza over te brengen.