Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zon, afgewisseld met lokaal hardnekkige bewolking.

1811 - Alpenweer: Zon, afgewisseld met lokaal hardnekkige bewolking. (1)

Een hoge drukgebied over de Britse Eilanden koerst de komende dagen naar het oosten van Europa. Hierdoor krijgen we met zonnige perioden, afgewisseld met wolkenvelden te maken. Verse sneeuw is er op donderdag te verwachten.

Satellietfoto (Sat24), waarbij vooral de bewolking aan de oostflanken van de Franse Alpen goed zichtbaar is.

Wolkenvelden, maar ook zeker zonnige perioden.

Een hoge drukgebied over de Britse Eilanden koerst de komende dagen naar het oosten van Europa. In de noord tot noordoostelijke stroming wordt vandaag een bewolkingszone richting de Alpen gevoerd. Maar onder invloed van het hoge drukgebied verliest het zijn activiteit. Hierdoor blijft het overwegend zonnig, al trekken er van tijd tot tijd wel wolkenvelden over, welke morgen aan de Noordflank hardnekkig kunnen zijn. Als, op maandag, het hoge drukgebied zich verplaatst krijgen we aan de zuidflank met een zuidelijke stroming te maken. Er zullen dan aan de Franse- en Zwitserse Alpen langdurige perioden met bewolking voorkomen en hieruit zal wat lichte sneeuw vallen. Grote hoeveelheden zijn dit overigens niet. Tot halverwege de week blijft een zonnig weerbeeld aanwezig, tot op donderdag een bewolkingszone vanuit het noorden binnen trekt. Hierbij nemen de sneeuwkansen sterk toe.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend drukpatroon weer. Enige onzekerheid over neerslag op donderdag.

Enkel wat overtrekkende sluierbewolking op de rustige pistes.

Duitsland: Droog en licht tot half bewolkt.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt en droog, in de avond van het noorden uit zwaar bewolkt. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Half, in de avond tijdelijk zwaar, bewolkt. De wind is matig uit noordoostelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Weinig tot geen bewolking, in de nacht en ochtend kans op mistbanken welke over kunnen gaan in laaghangende bewolking. Op de hoger gelegen toppen schijnt de zon volop. Op donderdag vanuit het noorden toenemende bewolking en kans op sneeuw.

Frankrijk: Eerst nog bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval.

Vandaag:
Licht, in de middag half tot zwaar, bewolkt en kans op wat zeer lichte sneeuwval. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Licht, in de middag half, bewolkt en droog. In de nacht en ochtend lokaal een mistbank. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Met name aan de oostflank op maandag en dinsdag zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval. In het westen is, zeker op de hoger gelegen gebieden ruimte voor de zon. Op dinsdagmiddag geleidelijk overal steeds meer zonnige perioden.

Italië: Veel zon, maandag mist.


Vandaag:
Licht, in het uiterste noorden half, bewolkt. In de middag kan in het westen door Stau meer bewolking aanwezig zijn. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Licht, in het uiterste noorden half, bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Met name op maandagochtend op uitgebreide schaal mist, welke overgaat in laaghangende bewolking en in het westen voor wat lichte sneeuwval kan zorgen. Op dinsdag steeds meer zonnige perioden en droog weer.

Oostenrijk: Wisselende omstandigheden.


Vandaag:
Licht, in de middag op de hoger gelegen gebieden lokaal half tot zwaar, bewolkt. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Half tot zwaar, bewolkt. De wind is matig uit noordelijke richting en zal behoorlijk vlagerig zijn tot 60 km/u.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend licht bewolkt, met in de nacht en ochtend kans op een mistbank. Overdag kan deze overgaan in laaghangende bewolking in de dalen, maar op de pistes boven 1800m schijnt de zon zeker volop. Op donderdag van het noorden uit toenemende bewolking gevolgd door sneeuw.

Zwitserland: Overwegend zonnige perioden.


Vandaag:
Licht, in de middag in het zuidoosten half tot zwaar, bewolkt en kans op wat zeer lichte sneeuwval. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is matig uit noordelijke richting en zal behoorlijk vlagerig zijn tot 55 km/u.
Maandag t/m Donderdag:
Licht, in het zuiden zwaar, bewolkt. In de nacht en ochtend kans op mistbanken welke overdag oplossen of overgaan in laaghangende bewolking. Op de pistes boven 1800m schijnt de zon volop. Op donderdag van het noorden uit toenemende bewolking gevolgd door sneeuw.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.