5 maart 2011 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep''

Begin februari kreeg mijn roadtrip door Frankrijk een vervolg en was ik in Les Trois Vallées. Dit immense skigebied met 600 km aan piste moest maar eens uitvoering worden getest door Snowplaza. Ja, waar moeten we dan beginnen? Nog even geen feestgedruis... De keuze voor de eerste dagen viel op Les Menuires.

De wijk Reberty: mooie chalets en gezellig

Na een lange, maar comfortabele, reis per auto reden we aan het einde van de middag Les Menuires binnen. Ietsje boven het dorpscentrum lag ons appartement in de wijk Reberty. Dit mini wijkje bestaat uit verschillende charmante chalets. Het is een zeer goed alternatief voor de saaie en kille gebouwen van de dorpskern. Wat me meteen opviel dat alles hier om skiën draait, de chalets liggen aan, of dichtbij de piste. Na een heerlijk diner en een lekker glas wijn bij de openhaard besloten we vroeg naar bed te gaan om de volgende morgen optimaal te genieten van de pistes.

Gemoedelijk wijkje Reberty in Les Menuires

Stralende dag

Toen ik nog een beetje slaperig de gordijnen open deed, was ik meteen wakker en klaar om de pistes op te gaan: het was een stralende dag. Even snel een Frans croissantje, stukje stokbrood, een kopje koffie en op pad. Eenmaal buiten kon ik een glimlach niet verbergen, het zou een schitterende dag worden:

Het skigebied van Les Menuires & St. Martin

Les Menuires deelt de pistes met het skigebied van St. Martin de Belleville, in totaal 160 km aan pistes. Voor wie meer wil kan de skipas uitbreiden naar die van Les Trois Vallées en dan heb je meteen 600 km aan pistes. Rondom Les Menuires zijn veel blauwe pistes te vinden wat het skigebied uitermate geschikt maakt voor beginners en families met kinderen. Ook is er voor de kinderen een speciaal kinderland en mede daarom krijgt het een “Family Plus” stempel.

Het romantische St. Martin de Belleville

Ideaal voor rustzoekers

Na een opwarming besloten we onze weg te vervolgen naar het romantische St. Martin de Belleville, een idyllisch dorpje. Na de twee Roc de Marches liften zijn we via een lange blauwe afdaling helemaal naar beneden geskied. Wat meteen opviel was de rust en gemoedelijkheid in dit romantische plaatsje. Wie voor de rust gaat is dit echt een aanrader!

Kaasfondue

Na een heerlijke lunch, een traditionele kaasfondue, hebben we ons de rest van de dag enorm weten te vermaken op de pistes van Les Menuires. We besloten de après-ski links te laten liggen en eens wat anders te gaan doen, de Roc’n Bob wachtte op ons.

Geen La Grotte du Yeti, maar Roc’n Bob

Voor wie na het skiën nog niet is uitgeraasd hebben ze in Les Menuires een 4 km lange rodelbaan, die begint bij het bergstation van de Roc 3 Marches. Met 22 bochten en een hoogteverschil van 450 meter een echte aanrader voor jong en oud.

Moe maar voldaan keerden we weer terug in ons appartement. De volgende dag wachtte het skigebied van Val Thorens. Wordt vervolgd……

Met dank aan: Office de Tourisme Les Menuires

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.