Skip to navigation Skip to main content

Wintersportbestemming Noorwegen: specialist in de sneeuw

Sneeuw…in Nederland zeldzame kost. Voor wie een wintersportvakantie naar de Alpenlanden boekt, worden de vingers vaak over elkaar geslagen. Want de ene keer ligt er veel, soms heel veel sneeuw. En het andere jaar kunnen met moeite de pistes wit gehouden worden in een groen berglandschap. De sneeuwgarantie, maar ook de rust, de ruimte en de authentieke sfeer trok de oprichter van Keta Tours ooit naar het noorden. In Noorwegen streek hij neer en werd hij omarmd door een bijzondere winterwereld.

Elk jaar meer Nederlanders naar Noorwegen

In Noorwegen werden de plannen gesmeed en eenmaal terug in Nederland werd het duidelijk. De boeiende ervaringen in Noorwegen mondde uit in een bedrijf gespecialiseerd in wintersportreizen naar Noorwegen. En anno 2011 is het ruim 25 jaar geleden dat in Soest de eerste wintersportreizen ‘over de toonbank gingen’. Keta Tours bewees het succes van de potentiële wintersportbestemming Noorwegen. Want elk jaar zetten meer Nederlanders de koers naar het noorden in. Ook in de winter!

Skiën of langlaufen, óók leuk voor jongeren

Wie wil skiën, kan skiën in Noorwegen. Van december tot half april: gegarandeerd! Maar waarom niet de smallere, lange latten onderbinden? Langlaufen is al lang niet meer die gezapige wintersport voor ouderen. Zeker niet in een land als Noorwegen, waar het de meest beoefende wintersport is, ook voor jongeren. Iedereen kan hier genieten van een mooie tocht over gespoorde loipes of via een eigen spoor dwars door de prachtige Noorse natuur. Voor de echte avonturiers is een trektocht langs hutten of bergpensions een onvergetelijke ervaring. De mooiste plekjes bereiken, waar je anders nooit zou kunnen komen.

Betaalbaar

Nog niet eerder op de latten gestaan? Geen probleem. Je kunt op alle bestemmingen langlaufuitrusting huren en lessen nemen bij de plaatselijke skischool. Op plaatsen waar alpinepistes zijn, wordt ook alpine-uitrusting verhuurd. En voor een schappelijke prijs in vergelijking met veel Alpenlanden. Prijsindicatie voor een week huur van ski's, schoenen en stokken is voor een langlaufuitrusting zo’n €68,-, voor skiërs ligt dat bedrag rond de €92,-.

Vakantie, dus relax!

In Noorwegen tref je niet zoveel disco’s en sowieso geen drukte. Maar wel: 's avonds gezellig kletsen bij de haard of eindelijk eens dat goede boek lezen. Je voelt je er als herboren, ver weg van de dagelijkse beslommeringen.

Overweeg je ook om naar het noorden te trekken voor een bijzondere winterervaring? Kijk op www.visitnorway.nl/langlaufen voor meer informatie.

Credits: CH/Innovation Norway

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.