9 maart 2011 door Thijs in 'Nieuws''

Van 30 april tot en met 6 mei is het weer zover, het Val Thorens Dutchweek Festival 2011! Een week lang feesten, wintersporten en lol maken! Traditiegetrouw vindt de Dutchweek plaats in de laatste week van het wintersportseizoen in Val Thorens. De Dutchweek is de ultieme wintersport, lange dagen op de piste en korte nachtjes in je accommodatie.

Val Thorens kleurt oranje

Een week lang kleurt Val Thorens oranje en is de voertaal Nederlands in Europa's hoogstgelegen wintersportplaats. Wat begon als een wintersporttripje van een groep fanatieke snowboarders en skiërs is inmiddels uitgegroeid tot het populairste en succesvolste wintersport evenement van Nederland. Salou in de sneeuw is een veelgebruikte term voor de Dutchweek. Vorig jaar was de crème de la crème van de Nederlandse dj-top aanwezig in de vorm van namen als Afrojack, Benny Rodrigues en Ryan Marciano & Sunnery James. De line-up voor de komende Dutchweek is nog niet bekend maar voor minder lijkt de organisatie het niet te doen.

360 Bar

De plek waar deze feesten, met namen als We all love 80’s en 90’s en Latin Lovers, plaatsvinden is de 360 Bar. Deze trendy bar ligt direct aan de piste en is tijdens de Duchweek het epicentrum van het feestgedruis. Maar niet alleen in de 360 bar weten ze wat feesten is, ook in discotheken als Le Monde en Malaysia gaat het dak eraf. Naast al de uitgaansmogelijkheden is er ook genoeg te doen voor mensen die niet iedere dag op de piste hoeven te staan. Er is een sportcentrum (met zwembad, sauna, tennis en squash), een overdekt winkelcentrum en een bioscoop aanwezig in Val Thorens.

Les Trois Vallées

Met ruim 600 kilometer piste is Les Trois Vallées, waar Val Thorens deel van uit maakt, het grootste aaneengesloten skigebied van Europa. Door de hoge ligging is sneeuw gegarandeerd tot het einde van het seizoen. Begin mei hoef je dus niet bang te zijn voor groene pistes, je kunt nog steeds zorgeloos skiën onder het genot van een lentezonnetje.

Betaalbaar

De Dutchweek is ook een uitstekende optie om de duurdere voorjaarsvakantie te vermijden. Net zo gezellig, maar veel beter betaalbaar! Verschillende touroperators bieden aantrekkelijke aanbiedingen aan. Sluit het wintersportseizoen dit jaar af in Val Thorens tijdens de Dutchweek 2011.

Voor meer informatie over de Dutchweek, kijk hier >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.