Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Overgang naar droog en zonnig weer.

1800 - Alpenweer: Overgang naar droog en zonnig weer. (1)

Geleidelijk krijgen we met de invloed van een hoge drukgebied te maken. De bewolking verdwijnt grotendeels en de zonnige perioden gaan overheersen. Pas in het weekend komt vanuit het noorden koudere lucht richting de Alpen en nemen ook de sneeuwkansen weer toe.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op dinsdag 01 maart 2011.

Steeds meer zon, pas op zondag kans op sneeuwbuien.

Gisteren is het al enigszins ingezet, maar vandaag wordt de overgang naar zonniger weer definitief. Een lage drukgebied boven de Middellandse Zee trekt zich iets verder in zuidelijke richting terug. Hierdoor kan een hoge drukgebied, dat nu nog boven de Britse Eilanden richting het noordoosten van Europa ligt, zich in zuidelijke richting uitbreiden. We krijgen met een oost tot noordoostelijke stroming te maken waarmee steeds drogere lucht wordt aangevoerd. In de noordoostelijke stroming is met name Zwitserland het meest gevoelig voor Stau bewolking, maar tot veel neerslag zal dit niet meer leiden. Vanaf vrijdag zien we op de weerkaarten de stroming vanuit het noorden komen en worden lagere temperaturen weer mogelijk. Tot sneeuw zal dit vooralsnog niet leiden, maar er is een kleine kans dat zondag sneeuwbuien de Alpen zullen gaan bereiken. Maar tot die tijd overheerst vooral de zon in de Alpenlanden.
Betrouwbaarheid:
90% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld.

De bewolking trekt steeds verder weg en de zonnige perioden gaan steeds meer terrein winnen.

Duitsland: Steeds meer zonnige perioden.


Vandaag:
Vooral in het uiterste zuidwesten lokaal nog zwaar tot geheel bewolkt, elders licht bewolkt. De wind is matig tot vrij krachtig en is behoorlijk vlagerig.
Morgen:
Licht bewolkt en droog. De wind is matig tot vrij krachtig en vlagerig.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend zonnige perioden, in de nacht en ochtend kans op (hardnekkige) mistvelden. Tegen zaterdagavond vanuit het noordwesten meer bewolking en kans op sneeuwbuien.

Frankrijk: Overgang naar zonniger en droger weer.


Vandaag:
Geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval boven de 800m. In de middag zal het aan de oostflank droog en half bewolkt zijn als gevolg van Föhn wind. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt en in het uiterste noorden in de middag zwaar bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Zonnige perioden, meeste bewolking op de hoger gelegen pistes. In de nachten kans op mistbanken.

Italië: Steeds meer zon.


Vandaag:
In de nacht vooral in de Po vlakte op uitgebreide schaal mist, welke zich tot tegen de Alpenrand kan uitbreiden. Overdag meest licht tot half bewolkt en droog. Lokaal kan het in de ochtend nog zwaar bewolkt zijn en is er een kleine kans op wat lichte sneeuwval boven de 800m. De wind is zwak en veranderlijk, in de middag en in het noorden uit noordelijke richting.
Morgen:
Vooral in de nacht kans op mist. Overdag slechts lokaal licht tot half bewolkt, in de dalen laaghangende bewolking maar droog. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Licht tot half bewolkt, met in de nacht en ochtend kans op mistbanken. Op zondag vanuit het noorden toenemende bewolking en kleine kans op sneeuwbuien.

Oostenrijk: Steeds meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt en droog. In het uiterste westen kan door Stau hardnekkige bewolking aanwezig voorkomen waaruit wat zeer lichte sneeuw kan vallen boven de 800m. De wind is matig uit noordoostelijke richting.
Morgen:
Overwegend licht bewolkt en in het zuiden kans op een lokale mistbank. De wind is zwak, in het noorden matig, uit noordoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Zonnige perioden en droog. In de nachten kans op mistbanken, overdag lokaal in enkele dalen laaghangende bewolking, beneden de 1800m. Op zondag vanuit het noorden meer bewolking en kans op sneeuwbuien.

Zwitserland: Overgang naar meer zon.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt en droog. In de middag zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval boven de 1000m. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Overwegend licht bewolkt en droog. In de middag in de hoger gelegen gebieden kans op zwaar bewolkt en wat zeer lichte sneeuwval. De wind is zwak tot matig uit noordoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Zonnige perioden en droog. In de nachten kans op mistbanken, overdag lokaal beneden de 1800m laaghangende bewolking. Op zondag vanuit het noorden meer bewolking en kans op sneeuwbuien.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.