Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vandaag nog sneeuw.

1797 - Alpenweer: Vandaag nog sneeuw. (1)

Vandaag is het nog overwegend bewolkt en valt er sneeuw boven de 800-1200m. Morgen en de dagen erna lost de bewolking steeds verder op en krijgen we opnieuw met veel zon in de Alpenlanden te maken.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op maandag 28 februari 2011.

Eerst sneeuw, na morgen vooral meer zon.

Net als gisteren krijgen we ook vandaag met veel bewolking en van tijd tot tijd sneeuw te maken. De grootste hoeveelheden hebben we vannacht achter ons gelaten en voor de komende skidag is 2-5cm zeker nog mogelijk. In de Franse- en Italiaanse Alpen is de sneeuwval langduriger en daar kan lokaal nog tot zo’n 10-15 cm komen. Een lage drukgebied boven de Middellandse Zee trekt zich geleidelijk aan terug en vanuit het noorden komt een hoge drukgebied dichterbij. Hierdoor zal de bewolking de komende dagen steeds meer gaan verdwijnen en we krijgen met overwegend zonnige perioden te maken. In nachten komen er lokaal mistbanken voor, welke overdag overgaan in laaghangende bewolking in de dalen. Op de hoogst gelegen pistes kan op enkele dagen wat meer bewolking voorkomen, maar tot veel sneeuw zal dit niet leiden.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld.

Het is nog niet veel, maar de zon begint er langzaam aan door te komen de komende uren.

Duitsland: Eerst nog veel bewolking, later meer zon.


Vandaag:
In de nacht en ochtend mistbanken, overdag meest zwaar bewolkt. In het westen en zuiden geheel bewolkt en kans op regen, of sneeuw boven de 1000m. De wind is matig uit noordoostelijke richting en kan behoorlijk vlagerig zijn.
Morgen:
Zwaar, in de middag geleidelijk half, bewolkt. Er is slechts een kleine kans dat in het uiterste zuidwesten in de middag wat lichte regen en/of sneeuw zal vallen. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en is behoorlijk vlagerig.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overgang naar zonnig en droog weer. In de nacht van vrijdag en zaterdag kans op hardnekkige mistvelden.

Frankrijk: Eerst nog sneeuw.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval boven de 800m. In het zuiden kan de sneeuwval tot laat in de avond nog matig zijn. De wind is matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval boven de 800m. Aan de oostflank zal het in de middag meest droog zijn als gevolg van Föhn winden. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Eerst nog meest zwaar tot geheel bewolkt en af en toe sneeuw boven de 800-1200m. Na donderdag wisselend bewolkt en droog.

Italië: Bewolkt en kans op sneeuw, geleidelijk meer zon.


Vandaag:
Overwegend zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuwval boven de 1200m. Lokaal kan het in het noorden half tot zwaar bewolkt als gevolg van Föhn werking. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
In de nacht vooral in de Po vlakte op uitgebreide schaal mist, welke zich tot tegen de Alpenrand kan uitbreiden. Overdag meest half, lokaal zwaar bewolkt en kleine kans op wat lichte sneeuwval boven de 800m. De wind is zwak en veranderlijk, in de middag en in het noorden uit noordelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
In de nachten kans op uigebreide schaal mistbanken, overdag zwaar tot geheel bewolkt en lichte sneeuwval boven de 800m. Geleidelijk overgaand in half bewolkt en droog weer. Wel bestaat de kans dat in het uiterste (noord)westen Stau bewolking voorkomt waaruit slechts zeer lichte sneeuw kan vallen.

Oostenrijk: Bewolkt en lichte sneeuwval, maar steeds meer zonnige perioden.


Vandaag:
Overwegend geheel bewolkt en perioden met lichte sneeuwval boven de 1000m. In de middag zal de bewolking zich voornamelijk beneden de 1800m bevinden en is op de hoger gelegen pistes meer ruimte voor zonnige perioden. Vanuit het oosten trekken opklaringen in westelijke richting. De wind is zwak uit noordoostelijke richting.
Morgen:
In het westen half tot zwaar, in het oosten licht tot half bewolkt en droog weer. In het westen kan door Stau hardnekkige bewolking aanwezig blijven waaruit wat lichte sneeuw kan vallen boven de 800m. De wind is matig uit noordoostelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Verder oplossende bewolking en overgang naar droog en zonnige perioden.

Zwitserland: Bewolkt en sneeuw, vanaf donderdag meer zonnige perioden.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en vooral in de ochtend van tijd tot tijd sneeuw boven de 1000m. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Overwegend geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw boven de 10000m. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend veel bewolking en van tijd tot tijd lichte sneeuwval. Op donderdag geleidelijk steeds meer zonnige perioden en droog weer.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.