Skip to navigation Skip to main content

Reisweer: Regenzone bereikt zaterdagnacht onze westkust

1791 - Reisweer: Regenzone bereikt zaterdagnacht onze westkust (1)

De weersomstandigheden op de route náár de Alpen zien er redelijk positief uit. In de nacht en ochtend lokaal mistbanken en een neerslagzone welke in de nacht van vrijdag op zaterdag onze westkust bereikt. In deze zone valt (mot)regen en ligt op zaterdagavond (rond 19 uur) langs de denkbeeldige lijn Lyon-Hamburg. Het terugkomende vakantieverkeer moet zeker met deze, soms intensieve, neerslagzone rekening houden.

België: Code Groen, zaterdagavond lokaal Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
Vrijdagochtend lokaal een enkele mistbank. Op zaterdagochtend van het westen uit (mot)regen, tegen de avond in het oosten lokaal matige regen.

Duitsland: Code Groen, zaterdagavond lokaal Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
In de ochtend lokaal een enkele mistbank. Op zaterdagochtend bereikt de eerste neerslag het westen van Duitsland en schuift langzaam in oostelijke richting. Met name in de (zaterdag)avonduren lokaal matige regen.

Frankrijk: Code Groen, zaterdagavond lokaal Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
In de nacht en vroege ochtend slechts lokaal een mistbank. Zaterdagochtend van het westen uit (mot)regen. In de avond lokaal matige regen.

Italië: Code Groen


Vrijdag en zaterdag:
In de nacht en ochtend een kleine kans op lokaal een (aanvriezende) mistbank en gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Oostenrijk: Code Groen, lokaal Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
Met name in de hoger, meest westelijk, gelegen gebieden lichte sneeuwval. In de oostelijke helft lokaal mistbanken in de vroege ochtenduren.

Zwitserland: Code Groen.


Vrijdag en zaterdag:
Lokaal in het zuidoosten kans op een mistbank en of lichte sneeuwval. Op zaterdagavond, na 19 uur, verder toenemende kans op lichte sneeuw.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.