24 februari 2011 door Miranda in 'Stellingen''

Wintersport; you love it or you hate it. Niet iedereen om mij heen begrijpt mijn passie voor bergen, sneeuw en wintersport. "Ga je nu alweer naar de sneeuw? Geef mij maar het strand en de zon! Ik houd niet van kou...". Ik vind de zomer en de warmte ook heerlijk, maar als ik moet kiezen dan wint de wintersportvakantie het absoluut!

Hier word ik nou heel blij van...

Vooroordelen

Wat mij opvalt is dat veel mensen die niet op wintersport gaan allerlei vooroordelen hebben: het is koud, duur, alleen voor echte sportievelingen, etc, etc. Ik ben een ontzettende koukleum, maar daar kun je je tijdens de wintersport prima op kleden. Bovendien warm je vaak lekker op door het skiën of snowboarden en als het zonnetje zich laat zien is het natuurlijk helemaal heerlijk. En wintersport kan inderdaad duur zijn, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor een betaalbare wintersportvakantie.

Als je dit ziet dan wil je toch gewoon die pistes 'onveilig' maken?

Verslaafd aan de sneeuw

Eigenlijk wil ik in de winter zoveel mogelijk in de Alpen zijn. Verslaafd aan de sneeuw, zo zou je het kunnen noemen. Ik heb een aantal jaren in de bergen gewoond, maar ik vrees dat dit een 'addiction for life is' . Dus probeer ik in de wintermaanden iedere maand een paar dagen naar de sneeuw te gaan. En dat ik daardoor op andere dingen moet bezuinigen dat vind ik he-le-maal niet erg! Keuzes maken dus; een dagje shoppen en lekker uit eten of een weekend naar de sneeuw? Hahaha, skiën natuurlijk!

Wat is er dan zo leuk aan?

"Wat is er dan zo leuk aan?" is een vraag die ik regelmatig te horen krijg. Alles is leuk! De bergen. De sneeuw. De natuur. De hele dag buiten zijn. Actief bezig zijn. Je grenzen opzoeken. Lekker eten. Op een terras in de zon zitten. Het ontspannen gevoel 's avonds, na een dag inspanning. Gezelligheid! En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat kies jij: zomervakantie of wintersport?

Voor mij is de keuze tussen een zomer- en wintersportvakantie dus niet zo moeilijk. En jij? Waar kies jij voor?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen