Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vandaag overal sneeuwkansen.

1781 - Alpenweer: Vandaag overal sneeuwkansen. (1)

Vandaag trekt een bewolkingszone met sneeuw boven de 1000-1200m in oostelijke richting. Met name boven Zwitserland kan in de hoger gelegen gebieden lokaal veel sneeuw vallen. Richting het zuiden en oosten neemt de hoeveelheid af maar kan altijd nog 2-5cm vallen. Komende dagen ook ruimte voor zonnige perioden.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op zondag 20 februari 2011.

Vandaag sneeuw, van de week ook zonnige perioden.

De komende periode wil een hoge drukgebied ten zuidwesten van Portugal verbinding krijgen met een hoge drukgebied over het noordoosten van Europa. Als dit plaatsvindt zal er over de Alpen rustig weer zijn met veel zonnige perioden. Dit lijkt vooral voor de dinsdag en woensdagochtend het geval te zijn. Op de overige dagen, en met name op woensdagmiddag zien we de invloed van lage luchtdruk duidelijk terug. Er is dan een toename van de sneeuwkansen als een actieve bewolkingszone zich over de Alpen zal uitstrekken. Ook vandaag is dit het geval, het is in het westen al zwaar tot geheel bewolkt en er valt van tijd tot tijd sneeuw boven de 1200m. Deze bewolkingszone verplaatst zich in oostelijke richting en zal overal voor sneeuw kunnen gaan zorgen. In het oostelijk Alpengebied komt de sneeuwgrens tussen de 400-800m te liggen, zodat ook in enkele dalen de groene of bruine weiden een meer winterse aanblik zullen krijgen. Ook morgen komt er veel bewolking voor en valt er af en toe lichte sneeuw aan de noordflank. Betrouwbaarheid:
70% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer. Er blijven wel onderlinge verschillen mogelijk in de hoeveelheid neerslag tussen de afzonderlijke skigebieden

Gisteren opnieuw weer veel zon in de Franse Alpen.

Duitsland: Overwegend veel bewolking met sneeuwkansen.


Vandaag:
Half bewolkt, maar van het westen verder toenemend naar zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval boven de 400-600m. De maximumhoeveelheid ligt tussen de 2-5cm. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoostelijke richting, in het Zwarte Woud is de wind matig en komen windvlagen voor tot circa 60 km/h. Morgen:
Overwegend zwaar tot geheel bewolkt, in de tweede helft van de middag lokaal half bewolkt. In de ochtend kan in het zuidwesten nog wat lichte sneeuw boven de 600m vallen. De wind is zwak tot matig uit noordoostelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst zonnige perioden, vanaf woensdag meer bewolking en toenemende kans op sneeuw.

Frankrijk: Vandaag en morgen sneeuw, daarna enige opklaringen.


Vandaag:
Overwegend geheel bewolkt met perioden met sneeuw boven de 1000-1200m. De hoeveelheden liggen in het algemeen tussen de 5-10, lokaal 15cm. Pas in de avond klaart het vanuit het westen op. De wind is zwak uit het zuiden en in de middag zwak tot matig uit het noordwesten.
Morgen:
Licht tot half bewolkt, in de hoger gelegen skigebieden tijdelijk zwaar bewolkt en wat zeer lichte sneeuwval boven de 1000m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst zonnige perioden, maar vanaf woensdagmiddag meer bewolking en kans op perioden met sneeuw.

Italië: Sneeuw, later meer opklaringen en in het uiterste noorden kans op sneeuw.


Vandaag:
Spoedig van het westen uit geheel bewolkt en perioden met sneeuw boven de 800-1200m.De wind is zwak uit veranderlijke richting. In het uiterste oosten kan in de ochtend nog een enkele mistbank voorkomen.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw boven de 600-800m. In de omgeving van het Aosta Dal wordt het in de loop van de ochtend al droog en licht bewolkt.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Zonnige perioden, vanaf woensdag meer bewolking. De grootste sneeuwkans in het uiterste noorden aan de noordflanken.

Oostenrijk: Vandaag en morgen sneeuwkansen.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt, spoedig wordt vanuit het westen de bewolking dikker en neemt toe tot geheel bewolkt. Er valt er van tijd tot tijd sneeuw boven de 800m. De wind is zwak uit richtingen tussen zuid en oost.
Morgen:
Overwegend half tot zwaar bewolkt weer en perioden met lichte sneeuwval boven de 200-400m, hoeveelheden kunnen met name in het zuiden tussen de 5-10cm uitkomen.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst opklaringen maar overgaand in bewolkt weer, met van tijd tot tijd sneeuw.

Zwitserland: Sterk wisselende omstandigheden.


Vandaag:
Geheel bewolkt weer en perioden met sneeuw boven de 800-1200m. Hoeveelheden lopen uiteen van 5-10cm, en lokaal in de hoger gelegen gebieden tot 20-25 cm. De wind is zwak uit zuidelijke richting, in de middag uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Overwegend zwaar tot geheel bewolkt en af en toe wat sneeuw boven de 600-800m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting en zal in de omgeving van Graubunden behoorlijk vlagerig zijn.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst nog zonnige perioden, maar op woensdag overwegend veel bewolking en lokaal sneeuw.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.