19 februari 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Zoals me wel vaker overkomt na een dag skiën val ik de eerste avond om 21.00 uur in slaap om vervolgens tot 07.00 uur de volgende ochtend in een soort van coma te liggen. Helemaal uitgerust kijk ik zaterdagochtend naar buiten en zie een strak blauwe lucht. Ach, als er voorlopig geen verse sneeuw valt laat dan het zonnetje maar lekker schijnen.

Veel dagjes- en weekendskiërs

Om 09.00 uur zijn we op de parkeerplaats bij de Uga-lift. Het valt op dat het een stuk drukker is dan gisteren, vrijdag. Veel skigbieden zijn relatief rustig op zaterdag omdat het dan ‘wisseldag’ is. Hier in Damüls komen veel dagjes- en weekendskiërs, voor veel Duitsers is Damüls ‘om de hoek’. Eenmaal boven merk je weinig van de drukte. We staan eigenlijk nooit in de rij bij de lift. Zeker als je richting de skiroute 3 gaat kom je bijna niemand tegen. Om bij deze afdaling te komen moet je wel even je armspieren gebruiken bij de touwlift 'Gratlift'.

De blauwe afdaling richting het dorp ligt er 's ochtends strak geprepareerd bij.

Veel zuidhellingen

We skiën net als gisteren richting de Sunegg lift om een paar keer de pistes richting het dorp af te dalen. De pistes zijn nu nog strak geprepareerd, maar wel een beetje hard. Tussen 10.00 uur en 11.00 uur zijn de pistes perfect en daarna wordt het steeds papperiger en ontstaan er op sommig pistes flinke hopen ‘slush’. Logisch aangezien de zon flink schijnt en de temperatuur nog steeds hoog is. Er zijn redelijk wat zuidhellingen in het skigebied, dus op dagen als deze kan je beter ‘s ochtends de zuidhellingen skiën.

Dit is dezelfde piste een paar uur later. Flinke hopen 'slush' maken het afdalen een stuk lastiger.

Relatief rustige après-ski

We lunchen in Mellau en gaan ‘s middags weer richting de skiroutes op de noordhelling. Aan het einde van de middag is het op de terassen bij de hotels rondom de Ugalift gezellig. De bekende après-ski hits klinken uit de boxen, maar het gaat er allemaal relatief rustig aan toe. Volgens mij is de hardcore après-skiër hier niet aan het juiste adres.

Laatste dag

Ook op zondag, onze laatste dag, schijnt de zon weer volop. We blijven vandaag aan de kant van Damüls, omdat we de pistes en skiroutes aan die kant het leukst vinden. Lunchen doen we weer bij Sonnenheim, dit keer heerlijk op het terras. Om 15.00 uur besluiten we dat we, ondanks dat het zo heerlijk is hier, toch maar eens moeten beginnen aan de terugreis. Het is dit keer iets drukker op de Duitse Autobahn, maar het lukt ons toch om rond 00.30 uur weer in ons eigen bed te kruipen.

Veel accommodaties liggen direct bij de piste.

Conclusie

Damüls is een perfecte bestemming voor een weekend skiën; makkelijk bereikbaar en relatief dichtbij. Het skigebied is uitgebreid, afwisslend en met name geschkt voor de gevorderde skier. Helaas hebben wij niet kunnen genieten van verse poederadalingen, maar ik kan me goed voostellen dat het er fantastisch is. Ik wil dus zeker nog een keer terug als er sneeuw valt in dit ‘schneeloch’. Vanuit veel hotels en pension sta je zo op de piste en Fontanella en Faschina zijn goede alternatieven als je een beetje op je budget moet passen. Kortom, het was een geslaagd weekend en wij gaan zeker nog eens terug naar Damüls!

Wil je deel I van dit weblog nog eens lezen? Klik dan hier >>


Meer informatie over 'das schneereichste Dorf der Welt' >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen