19 februari 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Zoals me wel vaker overkomt na een dag skiën val ik de eerste avond om 21.00 uur in slaap om vervolgens tot 07.00 uur de volgende ochtend in een soort van coma te liggen. Helemaal uitgerust kijk ik zaterdagochtend naar buiten en zie een strak blauwe lucht. Ach, als er voorlopig geen verse sneeuw valt laat dan het zonnetje maar lekker schijnen.

Veel dagjes- en weekendskiërs

Om 09.00 uur zijn we op de parkeerplaats bij de Uga-lift. Het valt op dat het een stuk drukker is dan gisteren, vrijdag. Veel skigbieden zijn relatief rustig op zaterdag omdat het dan ‘wisseldag’ is. Hier in

Veel zuidhellingen

We skiën net als gisteren richting de Sunegg lift om een paar keer de pistes richting het dorp af te dalen. De pistes zijn nu nog strak geprepareerd, maar wel een beetje hard. Tussen 10.00 uur en 11.00 uur zijn de pistes perfect en daarna wordt het steeds papperiger en ontstaan er op sommig pistes flinke hopen ‘slush’. Logisch aangezien de zon flink schijnt en de temperatuur nog steeds hoog is. Er zijn redelijk wat zuidhellingen in het skigebied, dus op dagen als deze kan je beter ‘s ochtends de zuidhellingen skiën.

Relatief rustige après-ski

We lunchen in

Laatste dag

Ook op zondag, onze laatste dag, schijnt de zon weer volop. We blijven vandaag aan de kant van

Veel accommodaties liggen direct bij de piste.

Conclusie

Meer informatie over 'das schneereichste Dorf der Welt' >>

Terug naar boven ▲

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt