Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vooral veel sneeuw in de Franse en Zwitserse Alpen.

1767 - Alpenweer: Vooral veel sneeuw in de Franse en Zwitserse Alpen. (1)

De tegenstellingen tussen de noord- en zuidflank van de Alpen gaat de komende dagen verdwijnen. De meeste sneeuwval is eerst nog in de Franse- en Zwitserse skigebieden en vooral op woensdag ook in het hele noorden van Italië. Op zondag kan de noordflank van de Alpen lokaal veel sneeuw verwachten.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op dinsdag 15 februari 2011.

Overal sneeuwkansen.

De tegenstellingen tussen de verschillende Alpenlanden blijft groot. Zo overheerst aan de zuidflank en in de Franse Alpen de bewolking en valt er af en toe sneeuw boven de 1000-1500m. Aan de noordflank is het minder bewolkt en droog. De komende dagen gaat hierin wel wat veranderen. Vanavond en vannacht kan ook aan de noordflank zeer lokaal wat lichte sneeuw vallen, maar de grootste kans op sneeuw is komende donderdag. Dan wordt met een noordwesten wind bewolking tegen de noordflank opgeduwd en kan er lokaal een paar cm verse sneeuw gaan vallen. Het weekend begint met veel zon, maar in de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en gaat het sneeuwen. De hoeveelheid sneeuw kan, hoewel het nog ver weg is in de verwachtingstermijn, 5-10cm gaan bedragen. Maar zal zeker lokaal tot boven de 20cm kunnen uitkomen.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer.

Nog steeds veel zon in Postalm

Duitsland: Lokaal sneeuwkansen.


Vandaag:
Licht, in de middag vanuit het westen zwaar tot geheel, bewolkt weer. In de avond in het Zwarte Woud kans op wat lichte sneeuwval boven de 800-1200m. Zwakke zuidoostelijke wind.
Morgen:
In de nacht en vroege ochtend zwaar tot geheel bewolkt weer en wat lichte sneeuwval. Spoedig van het westen uit licht tot half bewolkt en droog. Zwakke zuidelijke wind.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht tot half, in het uiterste zuiden half tot zwaar, bewolkt en droog. Op zondag toenemende kans op regen en/of sneeuw in het zuiden van Duitsland.

Frankrijk: Veel sneeuw.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw boven de 1200m. Zwakke zuidenwind.
Morgen:
Geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuwval boven de 1200m. Hoeveelheden kunnen lokaal makkelijk tot boven de 25 cm uitkomen. De wind is zwak uit oost tot noordoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend veel bewolking en van tijd tot tijd wat lichte sneeuwval. Met name op zaterdagochtend enkele zonnige perioden.

Italië: Vooral in het westen veel sneeuw.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuwval boven de 1200m. In de Dolomieten aanvankelijk licht bewolkt. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en perioden met sneeuw boven de 1200m. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Geleidelijk wegtrekkende bewolking, en overgang naar licht bewolkt weer en droog. In het weekend opnieuw overtrekkende wolkenvelden maar het blijft de meeste tijd droog.

Oostenrijk: Wisselende omstandigheden, maar ook sneeuwkansen.


Vandaag:
Licht bewolkt, maar aan de zuidflank zwaar tot geheel, bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw. Aan de noordflank blijft het droog en meest licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Zwakke neerslagzone trekt met veel bewolking en lichte sneeuw in oostelijke richting. In de vroege ochtend wordt het aan de noordflank al licht bewolkt en droog. Aan de zuidflank blijft de bewolking overheersen en valt van tijd tot tijd sneeuw. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting in het noorden meer oostelijke wind en deze kan vlagerig zijn.
Donderdag t/m Zondag:
Licht tot half bewolkt weer en droog. Op zaterdag van het westen uit toenemende bewolking en op zondag opnieuw sneeuw.

Zwitserland: Sneeuwkansen.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en sneeuw boven de 1200m. Hoeveelheden lopen uiteen van 2-5cm. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en sneeuw boven de 1200m. Hoeveelheden lopen uiteen van 5-10cm. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overgang naar licht bewolkt weer, met in de nachten kans op mistbanken. Op zaterdag van het westen uit opnieuw kans op sneeuwval.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.