Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Lokaal sneeuw.

1761 - Alpenweer: Lokaal sneeuw. (1)

De komende dagen gaan er verschillen optreden tussen de zuidflank van de Alpen met veel bewolking en van tijd tot tijd sneeuw. De noordflank van de Alpen krijgt na morgen met minder bewolking en meer zon te maken. We blijven de hoger gelegen gebieden gevoelig voor lichte sneeuwval.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op zaterdag 12 februari 2011.

Lokaal verse sneeuw.

De overgang naar ander weer is gisteren in het oostelijk Alpengebied al ingezet. Daar was veel bewolking en er viel af en toe wat lichte regen of sneeuw. In Frankrijk scheen toen nog volop de zon, maar dat gaat veranderen. Vandaag hebben nog hetzelfde onderscheid als gisteren, maar morgen krijgen we met een zuidelijke wind te maken. Hierdoor zal bewolking tegen de zuidflank van de Alpen gevoerd worden en er kan wat lichte sneeuw gaan vallen boven de 800m. Op zondag zien we ook dat het oosten de Franse Alpen hiermee te maken zal krijgen en dan is aan de noordflank van de Alpen zonniger weer mogelijk. Op maandagavond trekt een bewolkingszone, behorend bij een actief lagedrukgebied ten noorden van Schotland, vanuit het westen binnen. Het wordt dan geheel bewolkt en in de nacht naar dinsdag zal de eerste verse sneeuw gaan vallen. Ook de dagen erna blijft vooral het westelijk~ en zuidelijk Alpengebied gevoelig voor bewolkingszones met van tijd tot tijd sneeuwval. De noordflank van de Alpen krijgt met minder bewolking en drogere omstandigheden te maken. Al met al de eerste tekenen dat er een verandering op komst is.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer.

De terrassen lopen langzaam weer vol in het nog altijd zonnig La Tania, waar de pistes ook nog van redelijke kwaliteit zijn.

Duitsland: Wisselende omstandigheden.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. Ten oosten van de lijn Utrecht-Salzburg geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte regen of sneeuw en een kleine kans op ijzel. Zwakke zuidwestelijke wind op en oost van genoemde lijn matig tot vrij krachtige zuidoostenwind met kans op windvlagen.
Morgen:
Naar het oosten wegtrekkende bewolking, gevolgd door licht tot half bewolkt weer. Zwakke zuid tot zuidwestelijke wind.
Maandag t/m Donderdag:
In de omgeving het Zwarte Woud zwaar tot geheel bewolkt en lichte regen, elders licht bewolkt. Vanaf woensdag overal zwaar tot geheel bewolkt en kans op regen. In de heldere nachten kans op mistbanken.

Frankrijk: Eerst zon, later kans sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, tegen de avond van het westen uit licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de middag aan de oostflank van de Franse Alpen zwaar bewolkt. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd perioden met regen, met name aan de oostflank sneeuw boven de 800-1200m.

Italië: Sneeuwkansen in het noorden en westen.


Vandaag:
Aanvankelijk licht, maar in de middag in het noorden zwaar bewolkt en in het uiterste oosten kans op wat lichte sneeuwval boven de 1200m. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Half bewolkt, overgaand in zwaar tot lokaal geheel bewolkt en met name in het noorden en westen kans op wat lichte sneeuwval boven de 1200m. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw boven de 800-1200m.

Oostenrijk: Vooral aan de zuidflank kans op sneeuw.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. In het oosten zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat sneeuwval boven de 1400m. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting
Morgen:
Aan de zuidflank van de Alpen zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval boven de 1400m. Aan de noordflank droog en licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Aan de zuidflank veel bewolking en lichte sneeuwval boven de 800-1200m, aan de noordflank meer opklaringen en droger. Vanaf donderdag overal zwaar bewolkt en kans op sneeuw.

Zwitserland: Sneeuwkansen.


Vandaag:
Licht bewolkt. Tegen de avond van het westen uit half tot zwaar bewolkt en droog. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke richtingen.
Morgen:
In het zuidoosten zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval boven de 1400m elders licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Met name in de hoger gelegen gebieden overwegend zwaar bewolkt en af en tot wat lichte sneeuwval boven de 1200m. Elders ook zonnige perioden en droog. Op donderdag geheel bewolkt en lichte sneeuwval.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.