11 februari 2011 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Koning winter laat het de afgelopen weken goed afweten. In de dalen is geen vlokje sneeuw meer te bekennen en ook de lager gelegen pistes krijgen het steeds zwaarder te verduren. Is bij jou de stress al toegeslagen voor de naderende voorjaarsvakantie? Wij hebben een aantal bestemmingen op een rij gezet waar nog prima geskied kan worden.


Rettenbach-gletsjer

Sölden-Hochsölden

Sneeuw in overvloed! Door de aanwezigheid van twee gletsjers en de Gaislachkogl hoef je je in Sölden nog geen zorgen te maken wat betreft de sneeuw. Op 3000 m ligt nog altijd meer dan twee meter sneeuw, je kan hier niet voor niks het hele jaar skiën. Het skigebied rond de Rettenbach-gletsjer is de meer uitdagende van de twee. Hier liggen lange, steile afdalingen en pittige buckelpistes. De Tiefenbach-gletsjer biedt glooiende pistes die meer geschikt zijn voor beginners . En mocht de sneeuw onverhoopt toch te wensen over laten dat duik je gewoon de après-ski van Sölden in. Vanaf 3 uur ’s middags is het feest hier in volle gang en dat gaat vaak door tot de zon al weer achter de bergkammen tevoorschijn komt.

In Tignes zag het er vanmorgen nog steeds prachtig uit!

Tignes

Tignes wordt gezien als één van de beste wintersportbestemmingen van de wereld en heeft over hoeveelheden sneeuw nooit te klagen. Door de natuurlijke ligging is Tignes verzekerd van sneeuw tot begin mei. Ook liggen hier twee prachtige zomerskigebieden; Grande Motte en Pointe du Montet. Maak je in Tignes maar geen zorgen over de sneeuw want hier kan je nog gewoon tot de voordeur van je chalet skiën.

Saas-Fee

Saas-Fee is misschien wel de meest sneeuwzekere wintersportbestemming van Zwitserland. Er liggen pistes tot een hoogte van maar liefst 3600 m, met de sneeuwkwaliteit zit het op deze hoogtes wel goed. Door de gunstige noordelijke ligging is het gebied nog eens extra verzekerd van sneeuw. Van november tot mei kan je hier de lange latten onderbinden. Even genoeg van het skiën? Bezoek Europa ’s hoogst gelegen ijspaviljoen!

St. Anton am Arlberg

Een gletsjer is niet eens noodzakelijk, in Oostenrijk zijn nog tal van gebieden te vinden waar meer dan genoeg sneeuw ligt. Neem St. Anton am Arlberg, al jaren een sneeuwzekere bestemming door de gunstige ligging. In dit ‘schneeloch’ ligt nog altijd 180cm sneeuw en de dalafdalingen zijn nog prima te maken. Daarnaast beschikt het gebied over hypermoderne liften en een gezellig uitgaansleven.

Kijk hier voor meer sneeuwzekere wintersportbestemmingen >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.