Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Eerst zon later sneeuwkansen.

1752 - Alpenweer: Eerst zon later sneeuwkansen. (1)

Eerst volop zon, maar de kansen op sneeuw nemen toe. Wel is er grote mate van onzekerheid omtrent de hoeveelheid en de precieze locatie. De grootste kans ligt eerst in het oosten van Oostenrijk, maar in het weekend is het overal mogelijk.

Gezellig druk in Ischlgl.

Zon, later in de week meer bewolking en sneeuw.

De kansen op sneeuw lijken te gaan keren. De eerste dagen overheerst nog de vrijwel wolkenloze hemel als gevolg van een hogedrukgebied. En zal in de nachten nevel en zeer lokaal laaghangende bewolking kunnen voorkomen, maar dat gaat veranderen. Vanaf vrijdagochtend neemt eerst de sluierbewolking toe en vervolgens wordt deze bewolking steeds dikker en zal er met name op zaterdag wat sneeuw gaan vallen. Op dit moment lijkt de grootste kans op neerslag het oostelijk Alpengebied te zijn, maar zowel in hoeveelheid als ook in locatie is grote onzekerheid op dit moment. Wel zeker is dat in het weekend de bewolking overal toe zal nemen wat op zondag op uitgebreidere schaal sneeuw zal geven. De sneeuwgrens komt in het weekend weer rond de 1200-1500m te liggen zodat de meeste skigebieden weer wat verse sneeuw kunnen verwachten.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer. Onzekerheid ligt in sneeuwlocatie en hoeveelheid in het weekend.

Zon overgoten en nu nog rustige pistes.

Duitsland: Veel zon en later kans op lichte sneeuwval.


Vandaag:
Zonnig. Ten noorden van de lijn Mannheim-Nurnberg is het geheel bewolkt en kan wat lichte regen, of sneeuw boven de 1400m vallen. Zwakke tot matige westzuidwestenwind.
Morgen:
Licht bewolkt, in de nacht lokaal een enkele mistbank. Zwakke tot matige zuidoostelijke wind.
Donderdag t/m Zondag:
Eerst nog volop zon, maar op vrijdag van het noordwesten uit toenemende bewolking gevolgd door lokaal sneeuw boven de 1200-1500m.

Frankrijk: Zonnig, in het weekend lichte sneeuwval.


Vandaag:
Onbewolkt, in de middag wat overtrekkende sluierbewolking. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Onbewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking. In het weekend meer bewolking en sneeuw boven de 1200m

Italië: Zonnig, later meer bewolking.


Vandaag:
Zonnig. De wind is zeer zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Onbewolkt. De wind is zeer zwak uit veranderlijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Eerst nog veel zon, in het weekend bewolkt en af en toe lichte sneeuwval.

Oostenrijk: Zonnige perioden, in het weekend sneeuw.


Vandaag:
Onbewolkt. Eerst kan zeer lokaal nog laaghangende bewolking voorkomen in de dalen. In de middag trekken vanuit het noorden enkele hoge sluierwolken over de skigebieden. De wind is zwak uit westelijk richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. In de nacht en vroege ochtend zeer lokaal kans op een mistbank. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Eerst nog overwegend zonnig, in het weekend meer bewolking en af en toe lichte sneeuwval boven de 1400m.

Zwitserland: Zonnig, in het weekend kans op sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. In de nacht en vroege ochtend zeer lokaal kans op een mistbank. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Zonnig, later meer bewolking en in het weekend kans op sneeuw.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.