Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Aanhoudend veel zon.

1748 - Alpenweer: Aanhoudend veel zon. (1)

Nog steeds is de invloed van hoge luchtdruk bepalend voor het Alpenweer. We houden dus veel zonneschijn en een sneeuwgrens die boven de 2200m ligt. In de dalen ligt de temperatuur de komende dagen ver boven het vriespunt waardoor er daar weer sneeuw zal gaan verdwijnen.

Geleidelijk aan moeten de langlaufers de sneeuw wat hogerop gaan zoeken.

Vooral veel zon.

Net zoals de afgelopen dagen is ook nu de verwachting dat een hogedrukgebied zijn invloed over de Alpenlanden blijft houden. Hierdoor is er weinig bewolking en overheerst een zonnig weerbeeld. In nachten zal nevel gaan ontstaan en een enkele mistbank is niet uit te sluiten. In het algemeen vandaag geen goed nieuws voor de lager gelegen pistes want de sneeuwgrens de eerste dagen boven de 2200-2800m ligt. Vanaf woensdag daalt deze wel iets, maar blijft met 1500-1800m nog altijd te hoog voor goede omstandigheden tot in de dalen. De zeer kleine kans op sneeuw, waar gisteren nog sprake van was, lijkt nu naar de zaterdagavond te verschuiven. Bovendien blijven de hoeveelheden zeer beperkt en zal het voornamelijk in het oostelijk Alpengebied wat licht kunnen sneeuwen. Voor de liefhebbers van zon wordt het dus zeker een aangename week.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer. Lokale omstandigheden zijn zeer bepalend voor het laten ontstaan van nevel en/of mistbanken.

Zonnige dagen in het verschiet op de afdalingen van Le Mont Bisanna in de Savoie.

Duitsland: Veel zon, kleine kans op regen of sneeuw.


Vandaag:
Licht bewolkt. Zwakke, lokaal matige, zuidwestenwind.
Morgen:
Licht, in de middag vanuit het noorden half tot zwaar, bewolkt. Ten noorden van de lijn Mannheim-Nurnberg is het geheel bewolkt en kan wat lichte regen, of sneeuw boven de 1400m vallen. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend licht bewolkt, in nacht en ochtend nevel en/of mistbanken. Op zaterdag neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan er wat lichte regen, of sneeuw boven de 800-1200m vallen.

Frankrijk: Zonnig.


Vandaag:
Onbewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Morgen:
Onbewolkt, in de middag wat overtrekkende sluierbewolking. In de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking.

Italië: Zonnig.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zeer zwak en noordelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken.

Oostenrijk: Zonnige perioden, in het weekend meer bewolking


Vandaag:
Licht bewolkt. Zeer lokaal komt in de dalen eerst nog laaghangende bewolking voor. De wind is zwak uit zuidelijk richting.
Morgen:
Licht bewolkt. Eerst komt zeer lokaal in de dalen nog laaghangende bewolking voor. In de middag trekken vanuit het noorden oplossende sluierwolken over de skigebieden. De wind is zwak uit zuidwestelijk richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er lokaal mistbanken Op zaterdagavond van het noorden uit toenemende bewolking en in het oosten kans op wat lichte sneeuwval.

Zwitserland: Zonnig.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt maar tegen de avond trekken vanuit het noorden sluierwolken over. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.