Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Overwegend zonnig in de Alpen

1746 - Alpenweer: Overwegend zonnig in de Alpen (1)

Vandaag in het noorden nog wolkenvelden, en in het Zwarte Woud nog kans op lichte sneeuw en vooral veel wind. Maar de zon wint steeds meer terrein en gaat overal volop schijnen. Vanaf dinsdagmiddag trekt een bewolkingszone vanuit het noordwesten over, en is er een kleine kans op sneeuw.

Satellietfoto, met zonnige pistes en wegtrekkende bewolking.

Wind, zon en kleine kans op verse sneeuw.

Vandaag zorgt een lagedrukgebied nog voor veel wind en bewolking boven Duitsland, maar in het overgrote deel van de Alpenlanden is een hogedrukgebied aanwezig. Hierdoor zijn er veel zonnige perioden en kan in de vroege ochtend op een enkele plaats mistbanken voorkomen. Laaghangende wolken kunnen voorkomen aan de noordflank van de Alpen. De komende dagen verandert hierin nauwelijks iets. Pas op dinsdag komen vanuit het noordwesten wolkenvelden aan en kan het in de nacht naar woensdag in het oostelijke Alpengebied licht sneeuwen. Veel is dit overigens niet want met zeer lokaal 1-3cm is dit ook gelijk het maximale. De sneeuwgrens ligt de komende dagen ruim boven de 2000m, maar zal na dinsdagavond weer gaan zakken naar 600-900m. In het westelijke blijft deze dan nog rond de 1500-1800m. De aanwezige sneeuw zal het de komende dagen dus moeilijk gaan krijgen omdat zeker tot het eind van de week geen andere neerslaggebieden richting de Alpen trekken.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer. Locatie en de precieze hoeveelheid van de sneeuw op woensdag is nog onzeker.

Veel zon in Val Thorens

Duitsland: Eerst windvlagen en bewolkt, daarna zonnige perioden.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. De wind is matig, later lokaal vrij krachtig, uit zuidwestelijke richting. Er komen windstoten voor tot 60km/h.
Morgen:
Licht bewolkt. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
Maandag t/m Donderdag:
Licht bewolkt en in de nachten kans op mistbanken. Op dinsdagmiddag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en kan er wat lichte regen, of sneeuw boven de 1500m vallen. Vanaf woensdagmiddag keren zonnige perioden terug.

Frankrijk: Overwegend zonnige perioden.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Onbewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak en veranderlijk.
Maandag t/m Donderdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking. Op woensdag tijdelijk half bewolkt, maar droog weer.

Italië: Zonnig, woensdag meer bewolking.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit noordwestelijk richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak en variabel.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken. Op woensdag in het noorden half tot zwaar bewolkt met een kleine kans op wat zeer lichte sneeuw

Oostenrijk: Zonnige perioden, op woensdag kans op lichte sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, lokaal kan in de nacht en ochtend mist voorkomen. De wind is zwak uit noordelijke richting aan de zuidflank en zuidwestelijk aan de noordflank, de wind vlagerig zijn.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak uit zuidwestelijk richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken. Op woensdag half tot zwaar bewolkt met in de oostelijke helft kleine kans op wat lichte sneeuw.

Zwitserland: Overwegend zonnig, woensdag meer bewolking.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak, maar vlagerig, uit veranderlijk richting.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking. Op woensdag tijdelijk half bewolkt, maar droog weer.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.