Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Eerst veel wind, later overal weer veel zon.

1743 - Alpenweer: Eerst veel wind, later overal weer veel zon. (1)

De eerste dagen krijgt de noordflank met veel wind en windstoten te maken. Ook trekken bewolkings zones over maar verse sneeuw is er niet te verwachten. Morgenmiddag breekt de bewolking en vanaf zondag krijgt de zon in alle skigebieden weer volop de ruimte.

Sneeuwgrens vrijdagochtend 04 Februari 2011

Eerst veel wind en bewolking, later weer overal zon.

Vandaag en morgen wordt het rustige weer van de afgelopen dagen onderbroken. Een lagedrukgebied, net te noorden van Schotland, breidt zijn invloed tot over Duitsland uit. Hierdoor komt er veel bewolking voor en valt er wat lichte regen in Duitsland. Maar belangrijker is dat de wind zal toenemen naar windkracht 5 a 6 en er zullen er zware windstoten voorkomen tot circa 65 km/h. Op zaterdag is er nog wel veel wind aan de noordflank van de Alpen, maar de zon keert dan wel weer terug. Een hogedrukgebied wordt weer belangrijker en zal het weer in de rest van de week gaan bepalen. De sneeuwgrens stijgt de komende dagen richting de 2000m, maar vanaf woensdag gaat de wind uit het noorden waaien en wordt koudere lucht aangevoerd. De sneeuwgrens daalt dan weer naar circa 1000m.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer.

Nog wel een waterige zon, maar wel prima ski omstandigheden op de top in Tignes.

Duitsland: Eerst veel wind, geleidelijk steeds meer zon.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt en slechts zeer lokaal kans op wat lichte regen, of sneeuw boven de 1200m. De wind is matig, later lokaal vrij krachtig, uit zuidwestelijke richting. Er komen windstoten voor tot 65km/h.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. De wind is matig, later lokaal vrij krachtig, uit zuidwestelijke richting. Er komen windstoten voor tot 60km/h.
Zondag t/m Woensdag:
Licht tot half bewolkt weer en in de nachten, met uitzondering van het weekend, is er kans op mistbanken.

Frankrijk: Overwegend zonnig.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit noordwestelijke, in de middag uit zuidwestelijke richting en is vlagerig.
Morgen:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak en veranderlijk.
Zondag t/m Woensdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking.

Italië: Zonnig.


Vandaag:
Licht, in het uiterste noorden half, bewolkt. De wind is zwak en variabel.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak en variabel.
Zondag t/m Woensdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken.

Oostenrijk: Zonnige perioden.


Vandaag:
Licht, geleidelijk half tot zwaar, bewolkt maar droog. De wind is matig uit noordelijke richting aan de zuidflank en zuidwestelijk aan de noordflank, in de middag kan de wind vlagerig zijn.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting aan de zuidflank en zuidwestelijk aan de noordflank, in de middag zal de wind vlagerig zijn..
Zondag t/m Woensdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er lokaal mistbanken, na het weekend kans op laaghangende bewolking in de dalen.

Zwitserland: Zonnig.


Vandaag:
Licht, geleidelijk half tot zwaar, bewolkt maar droog. De wind is matig uit richtingen tussen zuidwest en noordoost en zal in de hoger gelegen gebieden behoorlijk vlagerig zijn.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting aan de zuidflank en zuidwestelijk aan de noordflank, in de middag zal de wind vlagerig zijn.
Zondag t/m Woensdag:
Overwegend licht bewolkt. In de nacht en ochtend zijn er lokaal mistbanken, vooral na het weekend kans op laaghangende bewolking.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.